Bryg din egen hyldeblomstsaft fra engen

I denne varme er det skønt med en kølig hyldeblomstsaft, og den kan du nu selv producere af blomsterne fra Blovstrød Enge.

  Nu blomstrer hylden på Drabæk Enge, og så er det tid til at producere sin egen hyldeblomstdrik. Foto: AOB

Nu blomstrer hylden på Drabæk Enge, og så er det tid til at producere sin egen hyldeblomstdrik. Foto: AOB

LÆSKEDRIK  Når hylden blomstrer, gælder det bare om at få plukket de fine hvide hyldeblomster, og selv lave den lækreste hyldeblomstsaft. Gå en tur på Drabæk Enge og pluk nogle af de mange hvide hyldeblomster der for tiden er sprunget ud og lav derefter en skøn læskedrik, som passer fint til disse hede sommerdage. 

Her er en simpel opskrift på en mega lækker hyldeblomstsaft - se hvordan du gør her:

50 hyldeblomstskærme
1 kg rørsukker
4 citroner i tynde skiver
2 liter vand

  Det er buskenes blomsterkroner, man skal have fat i, og man skal beregne ca.  50 hyldeblomst-skærme . Det er en god idé at plukke blomsterne om morgenen, da det er duggen, der holder på blomsternes aroma. Foto: Stine Nyberg

Det er buskenes blomsterkroner, man skal have fat i, og man skal beregne ca. 50 hyldeblomst-skærme. Det er en god idé at plukke blomsterne om morgenen, da det er duggen, der holder på blomsternes aroma. Foto: Stine Nyberg

  Man skal endelig ikke skylle blomsterkronerne, når man kommer hjem, men i stedet ryste dem fri for insekter og andet skidt. Foto: Stine Nyberg

Man skal endelig ikke skylle blomsterkronerne, når man kommer hjem, men i stedet ryste dem fri for insekter og andet skidt. Foto: Stine Nyberg

  Kog først vand og sukker op.   Foto: Stine Nyberg

Kog først vand og sukker op. Foto: Stine Nyberg

  Når sukkeret er helt opløst tilføjes citronskiver og hyldeblomstskærme. Bland godt ved at røre med en træske. Sluk for blusset og afkøl i gryden. Foto: Stine Nyberg

Når sukkeret er helt opløst tilføjes citronskiver og hyldeblomstskærme. Bland godt ved at røre med en træske. Sluk for blusset og afkøl i gryden. Foto: Stine Nyberg

  Sæt det hele på køl og lad det trække i tre dage. Rør i det en gang om dagen - gerne flere. Sigt det hele og kom væsken på skoldede flasker eller glas. Du kan også fylde saften i plastflasker og fryse den, så kan den holde sig helt til jul! Saften skal cirka fortyndes 1:4. Foto: AOB

Sæt det hele på køl og lad det trække i tre dage. Rør i det en gang om dagen - gerne flere. Sigt det hele og kom væsken på skoldede flasker eller glas. Du kan også fylde saften i plastflasker og fryse den, så kan den holde sig helt til jul! Saften skal cirka fortyndes 1:4. Foto: AOB

Ovenstående opskrift har vi hentet fra Karoline Triers Madskoles facebookside:  https://www.facebook.com/karolinetrier/

TIPS: 
1 - Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du meget hurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.
2 - Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.