Julehygge i Ninas Naturcafé

Naturcaféen åbner i dag, den 23. november og har åbent onsdag til søndag.

Der er næsten altid fuldt hus hos Nina. Arkivfoto fra i sommer: AOB

Der er næsten altid fuldt hus hos Nina. Arkivfoto fra i sommer: AOB

JULEHYGGE Glühwein, hindbærgløgg, varme vafler, suppe, varm chokolade og den sædvanlige kagebuffet - dog med lidt julede islæt. Nina Dolriis er i fuld gang med at gøre klar til juleåbent i naturcafeen i Kirkelte. Det fremgår af en pressemeddelelse, som fortsætter:

Nina Dollriis fortæller “Vi trodser mørket og kulden, og det er herligt, at så mange af vores sommergæster gerne vil herud til jul. Der er allerede mange bestillinger, men man kan altid bare kigge forbi - der er fut i båltønden udenfor, vi har sat varmetråde op under markisen, og de lune plaider er lagt frem. Der er meget anderledes end om sommeren, fordi glashuset bliver fyldt med spejlinger af de mange lys, og duftene er anderledes: af både gran, glühwein og julekager.”

Ninas Naturcafé åbner i dag, fredag den 23. november og har åbent onsdag til søndag fra klokken 12.00 til 17.00. Caféen ligger på Kirkeltevej 101 i Kirkelte.

“Her til jul har vi mange julevarer, bl.a. Gisela Grahams sjove engle, vores egen stjerne-lysestage og Dorthe Christiansens filtede nisser. Jeg har bagt julesmåkager, lavet brændte mandler og pakket mange julekurve.

Ud over naturen rundt om os er her anden fryd for øjet: kunst af forskellig slags både ude og inde. I julesæsonen kan vi indendørs glæde os over Anne Toxværds dejlige malerier, og udenfor vil Peter Kambergs stenkunst (både skulpturer og fuglebade) være at se og røre,” siger Nina og fortsætter:

“Da vi ikke har megen indendørs plads, er det altid en god idé at bestille bord i god tid, og I bestiller bord via hjemmesidens ‘Bordbestilling’. Husk en trøje og gode sokker - især i blæst kan det knibe at få glashuset helt gennemvarmt. Udenfor har vi fut i båltønden og lagt vores lune plaider frem, og der er I altid velkomne til at slå jer ned en lille stund og måske drikke en kop varm chokolade.

I haven er der salg af lokale juletræer og pyntegrønt, og minsandten om ikke nogle frække nisser har gemt sig i café-haven - kom og find dem for os, lyder opfordringen til børnene.”

På www.naturcafe.dk kan man se programmet for julehyggen. Store Bagedag - onsdag den 28. november - kan fremhæves, og det samme kan engleværkstedet den 6. december og gåturen i skoven den 16. december. En del aktiviteter kræver tilmelding via hjemmesiden.