Trafiksikkerheden øges ved privatskolen

Inden skolestarten i august får Allerød Privatskole etableret fodgængerovergang med midterhelle på Sortemosevej

Allerød Kommune igangsætter nu forbedringer af trafiksikkerheden omkring Allerød Privatskole og arbejdet forventes færdigt til skolestarten i august måned. Foto: AOB

Allerød Kommune igangsætter nu forbedringer af trafiksikkerheden omkring Allerød Privatskole og arbejdet forventes færdigt til skolestarten i august måned. Foto: AOB

TRAFIKSIKKERHED  Privatskolen på Sortemosevej skriver i en pressemeddelse: 
“Allerød Privatskole har modtaget den meget glædelige besked fra Allerød Kommune om, at man nu igangsætter forbedring af trafiksikkerheden omkring Allerød Privatskole, ved etablering af sikker krydsning af Sortemosevej, og at den forventes at være færdig til skolestart den 14. august 2017.”

Udbygning af Sortemosevej
Muligheden for at krydse Sortemosevej bliver etableret i forbindelse med forberedelserne til udbygningen syd for Sortemosevej, og kommer til at bestå af midterhelle, fodgængerfelt og E17 advarselstavler monteret på belysningsmast.

                                                              E17-advarselstavle

                                                             E17-advarselstavle

“Vi er meget glade for det tætte samarbejde med Forvaltningen, og er specielt glade for at overgangen, efter input fra vores side, bliver etableret som belyst overgang og bliver markeret med færdselstavler,” siger skoleleder Mikkel Kofod Løvenhøj og fortsætter:

“Det giver skolen mulighed for at etablere skolepatrulje ud for skolen, og på den måde hjælpe store såvel som små elever sikkert over Sortemosevej. Det giver elever, der kommer til skolen ad bagvejen via Allerødvej en langt bedre skolevej, og kommer også til at forbedre muligheden for at komme til busstoppestedet på den sydlige del af Sortemosevej, både før og efter skole.”

60 km/t ændres til 50 km/t
Udover etableringen af sikker krydsning af Sortemosevej, har Forvaltningen i tæt samarbejde med politiet også undersøgt de trafikale forhold på Sortemosevej, og Forvaltningen har nu meddelt skolen, at der bliver gennemført en generel sænkning af hastigheden forbi skolen fra nuværende 60 km/t til 50 km/t. 

“Det har været et længe næret ønske fra vores side at få sænket hastigheden på Sortemosevej, og derfor ekstra glædeligt når Forvaltningen nu bekræfter, at det vil være indført inden skolestart til august 2017,” fortæller bestyrelsesmedlem Michael Nørregaard til Allerød Nyt.

Til skolestart den 14. august 2017 forventer Allerød Privatskole at have omkring 380 elever på skolen, og fra skoleåret 2018/19 forventer skolen at have op imod 480 elever.

Allerede i marts måned skrev vi om den nye trafiksikkerhed og placeringen af fodgængerovergangen og en ny buslomme. LÆS HER