Blovstrødbanen starter snart sommersæsonen

Nu er Blovstrødbanen næsten klar til sommersæsonen 2017. Første togafgang er på søndag om en uge - den 14. maj

Damplokomotivet B4 er desværre stadig under reparation, men i stedet kører man med et solidt diesel-lokomotiv. Roevognene er indrettet med bænke til passagererne, og der er også plads til barnevogne. Arkivfoto: AOB

VETERANTOG  På søndag om en uge - den 14. maj - åbner Blovstrødbanen sommersæsonen. Det første tog afgår fra Blovstrød Station kl. 11:00 og fortsætter det meste af dagen - hver time frem til kl. 15:00. Der er med garanti ingen forsinkelser eller aflysninger pga. sporarbejde eller ledningsnedfald, oplyser mandskabet ved banen.

Formanden, Alex Udstad, fortæller om kørslen: “Ved Oscar Jensens Bro har passagererne mulighed for at stige af og gå en tur i området ved Allerød Sø eller søge op på ‘Karen Sofies høj’, og tage tilbage med et senere tog.

Toget gør ophold på Teglværket, hvor der er mulighed for at gå på opdagelse i remisen eller omkring pottemageriet. Ved det gamle snedkeri - nu velfærdsbygning for banens frivillige - kan publikum nyde mad og drikke - også gerne medbragt. Fra vores flotte postvogn sælger vi is, kage samt kolde og varme drikkevarer."

Formanden fortæller videre: "For de interesserede har vi et fint udvalg af jernbanelitteratur, postkort og plakater, ligesom der sælges togkasketter i størrelser til de mindste.

Der sælges togkasketter i størrelse til de mindste. Arkivfoto: AOB

Vi svarer altid gerne på spørgsmål - historiske eller praktiske - fra vores gæster, så godt vi kan. I velfærdsbygningen findes toilet.

På særtog kan der arrangeres servering af smørrebrød og drikkevarer eller salg af kioskvarer efter aftale.”

Køreplanen:
I år køres der plantog hver anden søndag på følgende datoer:
Maj               den 14. og 28.
Juni                den 11. og 25.
Juli                 den 9. og 23.
August           den 6. og 20.
September    den 3. og 17.
Oktober        den 15. og 22. (efterårsferien)
Samt Sankt Hans aften d. 23. juni mellem kl. 18:30 og 21:30.

Afgangstiderne er følgende:
Fra Blovstrødhallen afgår toget kl. 11:00, 12:00, 13:00 14:00 og 15:00.
Afgang tilbage fra Oskar Jensens Bro er kl. 11:15, 12:15, 13:15, 14:15 og 15:15.

Priser
Billetpriserne er: Voksne 35 kr. og børn 25 kr. Billetter købes i toget før afgang. Der modtages desværre ikke betaling via betalingskort eller MobilePay. Der tages kun imod kontant betaling.