Nyt alarmkoncept er blevet præsenteret for Blovstrød-borgerne

'Næralarm' kan bidrage til at nedbringe antallet af indbrud i Blovstrød

Der var rigtig mange gode spørgsmål, da Blovstrød-borgerne onsdag aften satte hinanden stævne på Blovstrød Skole for at høre nærmere om forebyggelse af indbrud. Foto: AOB

Der var rigtig mange gode spørgsmål, da Blovstrød-borgerne onsdag aften satte hinanden stævne på Blovstrød Skole for at høre nærmere om forebyggelse af indbrud. Foto: AOB

Spørgelysten var stor, da beboerne i Blovstrød onsdag aften satte hinanden stævne på Blovstrød Skole for at høre nærmere om forebyggelse af indbrud. Informationsmødet var arrangeret i fællesskab af facebookgruppen 'Sikker i Blovstrød' og alarmselskabet 'Nærlarm'.

Tanken var at undersøge om 'Næralarm' kan bidrage til at nedbringe antallet af indbrud i Blovstrød, og alarmselskabets stifter, Kim Enevoldsen, holdt derfor en oplæg, hvor han forklarede, hvordan det alarmkoncept, han har opfundet, adskiller sig fra andre alarmer på markedet.

Kort fortalt går 'Næralarm'-konceptet ud på, at op til 20 husstande ad gangen forbindes i elektroniske netværk. Og når alarmen så går i et hus, går den i alle huse i netværket. Dette alarmerer naboerne på få minutter – langt hurtigere end de traditionelle vagtselskaber.

Med på mødet var også tidligere politibetjent Jørgen Lund, der er administrator af et sådant 'Næralarm'-netværk i Hvidovre. Det pågældende netværk, der med fire år på bagen er 'Næralarm's ældste, markerer sig faktisk ved at have hele tre politifolk blandt dets brugere.

”Jeg står ikke her for bare at gøre reklame for Kim”, bedyrede Jørgen Lund, ”men 'Næralarm' er en knaldgod idé. Jeg kan kun ærgre mig over, at jeg ikke selv er kommet på idéen. Hvilket jeg burde have gjort med min politimæssige erfaring”, fortsatte han.

Fra venstre: Kim Enevoldsen, Jørgen Lund og Gitte Damgård. Foto:   Philip Sampson

Fra venstre: Kim Enevoldsen, Jørgen Lund og Gitte Damgård. Foto: Philip Sampson

Gitte Damgård fra 'Sikker i Blovstrød' påpegede, at mange i byen i forvejen er medlemmer af Det Kriminalpræventive Råds netværk 'Nabohjælp', og foreslog, at man måske kunne kombinere 'Nabohjælp', der bygger på årvågne naboer, og 'Næralarm', der rent faktisk alarmerer dem elektronisk.

”Det er en god idé”, svarede Kim Enevoldsen og fik opbakning hertil af Jørgen Lund.

De kommende uger vil nu vise om der er interesse for at oprette et 'Næralarm'-netværk her i Blovstrød.