Vidste du, at verdens ældste planteskole ligger tæt på Blovstrød?

Verdens ældste planteskole ligger i Blovstrød Sogn.

Verdens ældste planteskole ligger i Blovstrød Sogn.

Vidste du, at verdens ældste planteskole ligger få kilometer fra Blovstrød?

Under 3 km fra Blovstrød ligger Hørsholm Planteskole – den er faktisk verdens ældste! Planteskolen blev oprindelig etableret i forbindelse med det daværende Hirsholm Slot helt tilbage i 1787. Det er derfor en planteskole med meget lange aner.

Indtil 1867 var planteskolen en statsvirksomhed, hvis fornemmeste opgave var at producere skovplanter til de danske skove. Herefter kom planteskolen på private hænder, og produktionen blev mere og mere baseret på prydbuske og træer - især de stedsegrønne.

I 1956 skiftede planteskolen placering til den nuværende adresse, og ligger nu i Blovstrød Sogn. Den tidligere jord var ganske enkelt udpint efter mere end 200 års produktion, og i en periode blev hovedvægten lagt på engros-salg. 

Det er en 3. generationsplanteskole, hvor Rune Glæsel i1998 overtog planteskolen efter sin far Ib Glæsel. Og i dag er der igen fokus på både planteproduktion og detailsalg.

Adressen er: Sjælsmarkvej 5, 2970 Hørsholm – tlf.: 45 86 36 66.