Vandkvaliteten i Blovstrød er meget tilfredsstillende

Analyser af drikkevandet for giftstoffet CTA viser nu, at der ikke er fundet noget giftstof i vandværkers tre boringer.

Formanden for Blovstrød Vandværk, Henrik Østergaard: “Der blev heldigvis ikke fundet noget giftstof i vores tre boringer.” Foto: AOB

Formanden for Blovstrød Vandværk, Henrik Østergaard: “Der blev heldigvis ikke fundet noget giftstof i vores tre boringer.” Foto: AOB

DRIKKEVAND  Som vi tidligere har orienteret om, har Miljøstyrelsen i april måned sendt besked til alle vandværker om, at pesticidet chlorothalonil-amidsulfonsyre fremover skal indgå på den obligatoriske liste over pesticider, som vandforsyninger skal undersøge for.

Det skyldes, at Danske Regioner har fundet 75 nye giftstoffer i det danske grundvand ved deres punktkildeforureninger ved blandt andet gartnerier og maskinstationer. Og her vækker særligt stoffet chlorothalonil-amidsulfonsyre bekymring, da det blev fundet ved to drikkevandsboringer.

Findes ikke i Blovstrøds drikkevand
AOB kontaktede formanden for Blovstrød Vandværk, Henrik Østergaard, som den gang sagde, at vandværket var opmærksomme på det nye stof, som man ville måle for - og det ville ske inden for den næste måneds tid.

Nu foreligger resultatet af analysen og Henrik Østergaard soger i den forbindelse:
“Så har vi endelig modtaget resultat af analysen af vores boringer for giftstoffet CTA, og der blev heldigvis ikke fundet noget giftstof i vores tre boringer.

Den lange analysetid skyldes, at laboratoriet blev hacket og derfor ikke kunne udsende analyseresultater.”


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET