Tænk på din nabo

Henstilling fra beboer- og grundejer-foreningerne i Blovstrød, som er vedtaget for mange år siden.

Motorplænekliperen starter om aftenen, og så begynder balladen - måske. Temafoto

Motorplænekliperen starter om aftenen, og så begynder balladen - måske. Temafoto

VIS HENSYN  Sidste år skrev vi en artikel om at tage hensyn til støjende maskiner i visse tidsrum af døgnet. Det gav den gang mange kommentarer. Vi præciserede, at der var tale om en henstilling, og at det sikkert ikke var alle, der havde mulighed for at overholde disse retningslinier, og som måske heller ikke kendte til beslutningen. Henstillingen var taget blandt alle Blovstrøds grundejer- og beboerforeninger for 16 år siden, og måske havde man glemt tidspunkterne, så derfor gentog vi dem - og det gør vi så også i dag:

Nøjes med at bruge motorplæneklipperen og motorsaven mm. på følgende tidspunkter:
Hverdage:                     kl. 9:00 – 19:00
Weekend/helligdage:   kl. 9:00 – 14:00

Her var syv kommentarer, der kom på Facebook:
Margarita skrev den gang: 
- Det er rigtig fine retningslinjer, der bestemt er værd at være bevidst om og følge i videst muligt omfang. Men nu er det også sådan, at der er nogen af os, der ikke altid har mulighed for at overholde dem pga. 39+ arbejdstimer ugentligt OG børn oveni - men græsset skal stadig slås. Så - vi har altså forskellige livssituationer i Blovstrød, og retningslinjerne er ikke fastsatte ved lov.

Marie Karen skrev efterfølgende:
- Mon det er regler, der er vedtaget, dengang Blovstrøds beboere hovedsageligt var sølvbryllupspar...???

Margarita svarede:
- Tja, retningslinjerne er i hvert fald 14 år gamle, og min samvittighed er sort som kul, når jeg går ud over kl. 14 i weekenden... Hverdagene er jo helt illusoriske for børnefamilier med fuldtidsarbejdende forældre! Og så er der kun weekender tilbage, hvor det ikke altid er muligt at nå det hele inden kl. 14!

Birgit supplerede:
- Men hvis vi nu bare alle sammen bestræber os på i hvert fald i videst mulig omfang at overholde reglerne (heraf følger, at vi alle kan have behov for engang imellem at slå græs på "ukurante" tidspunkter), så er der størst sandsynlighed for, at vi alle sammen kan nyde en fredfyldt weekendeftermiddag i haven, eller børnene kan falde i søvn om aftenen uden forhåbentlig at blive forstyrret af 3 græsslåmaskiner, en motorsav og en buskrydder samtidig, og at vi på den måde også kan bevare det gode naboskab, som vi har her i Blovstrød, når vi ikke skal generes mere end højst nødvendigt af larmende maskiner på tidspunkter, hvor vi vel alle gerne vil slappe af, når vi har fri - nemlig hverdagsaftener og weekender.

Margarita svarede tilbage:
- Vi kan helt sikkert blive enige om, at vi skal bestræbe os på at overholde retningslinjerne - men det synes jeg også, at vi i forvejen gør. Så - ærligt talt - jeg bliver en smule provokeret af dette opslag, fordi jeg ikke ser det som et reelt problem. Det hører til undtagelsen, at der er larm udenfor de fastsatte tider. Lad os nu holde os til reelle problemer i stedet for at opfinde dem.

Rie tilføjede:
- Jeg tror ikke, at nogen opfinder problemerne. Jeg tror blot det kommer an på, hvor man bor, og hvem man bor tæt på. Jeg må indrømme, at jeg også synes det er hensynsløst at slå græs kl. 20-21. Og når det så mere er en regel end en undtagelse, så forstår jeg særlig godt frustrationen. Jeg tænker heller ikke, at det er sølvbryllupspar der har opfundet reglerne, det er nok nærmere unge mennesker med små børn, der i forvejen har svært ved at få børnene til at sove, når solen skinner, og det er varmt. Det gør det ikke lettere, hvis naboen slår græs.

Gitte afsluttede kommentarerne med at skrive:
- Rigtig mange i Blovstrød er ikke med i grundejerforeninger/beboerforeninger og i en del af Blovstrød findes de slet ikke.

AOB svarede:
- Tak for de forskellige indlæg. Det skal jo bemærkes, at der er jo ikke tale om et lov-krav men blot om en henstilling, man vedtog i sin tid. Og det er jo rigtigt, at nogen har ikke mulighed for at overholde disse tidsfrister, og der er mange, som ikke er medlem af en grundejerforening/beboerforening her i Blovstrød og derfor ikke kender retningslinierne. Derfor bragte AOB også orienteringen til alle - som læser AOB.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET