Sjælsø Rundt - om Blovstrød

Der er i alt fire ruter - hvoraf de to passerer Blovstrød - så der bliver nok at se på. Det er nu på søndag, den 16. juni.

Det er en fantastisk cykelfest for små, store, familier, firmaer og alle andre cykelentusiaster. Illustration: Sjælsø Rundt

Det er en fantastisk cykelfest for små, store, familier, firmaer og alle andre cykelentusiaster. Illustration: Sjælsø Rundt

CYKELFEST  Danmark er en nation af cykelentusiaster, og der findes et utal af løb, men Sjælsø Rundt er det ældste af alle. Med sine 50 år på bagen er der mange, der gennem tiden har cyklet med i dette folkelige motionsløb. I år afvikles løbene på søndag, den 16. juni.

Sjælsø Rundt har start- og målområdet omkring Hørsholm Kirke i Hørsholm. Der er i alt fire ruter: 10 km, 33 km, 50 km og 133 km. På den måde er der plads til alle, både børn, familier, firmaer og supermotionister. Alle ruter går gennem det smukke nordsjællandske landskab ved Sjælsø og omegn. Men kun to af ruterne går forbi Blovstrød. Det er ruten på 33 km og ruten på 50 km. 

Man kan læse meget mere om Sjælsø Rundt HER.

Her ses ruten på 33 km, hvor cyklisterne kommer ad Kongevejen fra syd og drejer mod øst ad Sandholmgårdsvej.

Her ses ruten på 33 km, hvor cyklisterne kommer ad Kongevejen fra syd og drejer mod øst ad Sandholmgårdsvej.

Her er kortet, som viser ruten på 50 km, der passerer nord om Blovstrød på Sandholmgårdsvej.

Her er kortet, som viser ruten på 50 km, der passerer nord om Blovstrød på Sandholmgårdsvej.

50 års jubilæum

sjaelso50-ar-bw.jpg

I år er det 50 år siden, at Sjælsø Rundt motionscykelløb blev afviklet første gang. Dengang var der kun én distance, 50 km, som var tiltænkt som en udflugt for familie og venner på cykel. Der blev kørt på bedstemorcykler, herrecykler og longjohns – hvor der ofte stod en kasse øl på ladet i midten. Det var en hyggelig og folkelig dag, tiltænkt som en søndag i det grønne med frokostkurv. Sidenhen voksede Sjælsø Rundt og på sit højeste var der 25.000, der cyklede med.

I 2009 overtog Veggerby Sport & Kultur løbet efter det have ligget stille i 2008. Og Berlingske Tidende kom med som mediepartner. Tiden var perfekt til at genoplive det traditionsrige cykelløb, idet motionscykling lige heromkring tordende frem for at blive én de største sportsgrene herhjemme i dag, hvor ca. 400.000 folk dyrker sporten hver uge.

De 50 år skal i 2019 fejres på behørig vis, det gør arrangørerne ved at lave en række gimmicks for alle deltagere og konkurrencer for deltagerne. Så skynd dig at tilmelde dig til den 16. juni og vær med til en fantastisk cykelfest for små, store, familier, firmaer og alle andre cykelentusiaster.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET