Blovstrød-udbygningen giver hele tilvæksten i kommunen

Tilvæksten i Blovstrød var sidste år på 17,3%, hvilket svarer til 466 nye borgere.

I 2018 kom der 466 nye borgere til Blovstrød, hvilket primært skyldes boligudbygningen ved Drabæk Huse, Frugtlunden og Grønningen. Arkivfoto: AOB

I 2018 kom der 466 nye borgere til Blovstrød, hvilket primært skyldes boligudbygningen ved Drabæk Huse, Frugtlunden og Grønningen. Arkivfoto: AOB

TILVÆKST Allerød Kommune har haft en pæn befolkningstilvækst, som gør, at ved årsskiftet var der 25.648 borgere i kommunen. Året før var indbyggerantallet 25.237 - altså en tilvækst på 411 borgere svarende til 1,6%. 2018 blev dermed det år, hvor kommunen oplevede den største vækst i befolkningstallet siden 1979, hvor Danmarks Statistik begyndte at opgøre folketallet for Allerød Kommune.

Blovstrød-udbygningen giver hele tilvæksten i kommunen
Men det er udelukkende boligudbygningen i Blovstrød, der giver tilvæksten. I vores landsby steg befolkningstallet nemlig med 466 personer fra 2688 til 3154 personer i løbet af 2018. Det svarer til en vækst på 17,3 procent alene i 2018.

Da tilvæksten i 2018 i kommunen som helhed var 411 borgere og i Blovstrød 466 borgere, vil det sige, at hvis tilvæksten i Blovstrød ikke talte med ville der være et fald i resten af kommunen på 55 personer.

Sjovere at være i en kommune med fremgang
Borgmester Karsten Längerich siger: “Ovreordnet stiger befokningen ret markant i Allerød Kommune, og prognosen stiger næsten frem til 2040, og i en periode vokser den ret kraftig.”

“Det er positivt for livet i kommunen og kommunens økonomi, at befolkningen stiger. Flere borgere bidrager til kommunens økonomi. Jo flere, der bor i kommunen, jo flere handler i vores butikker, og jo flere elever er der i skolerne. Det er bare sjovere at være i en kommune i fremgang end en kommune i tilbagegang,” slutter Karsten Längerich.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET