Så er champagne-vinderen fundet

Der var pænt mange, som deltog i vores fødselsdag-konkurrence, men næsten halvdelen af svarene var forkerte, bl.a. fordi man ikke kendte til ‘regnearternes rækkefølge’.

CHAMPAGNE***.jpg

CHAMPAGNEVINDER Først vil vi offentliggøre, hvem der blev vinderen af vores lille konkurrence. Der var pænt mange af AOBs læsere, som deltog i vores konkurrence, og der var 15, som havde det rigtige resultat, så vi måtte trække lod, og det blev Jane Wittrup Agger, som blev den heldige vinder. Redaktionen ønsker STORT tillykke, og Jane vil i dag, torsdag, få overrakt præmien: En flaske champagne!

Dernæst vil vi oplyse, hvad det rigtige resultat er - og det er tallet 17!
Mange havde gættet på tallet 27, men det var forkert i følge de officielle regneregler. Regnearternes rækkefølge siger nemlig, at ‘gange og dividere udregnes før plus og minus’.

Det vil sige, at i sidste række skal man først gange de to sidste tal sammen (4x3) , før man lægger alle tallene sammen (4+1+12=17). Mange havde lagt de tre første tal sammen og så ganget resultatet med tre (9x3=27), men det er altså ikke korrekt.

Her er resultatet af de enkelte rækker:

resultat.jpg

DOKUMENTATION:

regneregler***NY.jpg

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET