Blovstrød Skole var det mest velbesøgte valgsted i hele Danmark

Stemmeprocenten til EU-valget var generelt meget høj - men allerhøjst i Blovstrød, som slog Dammarks-rekorden med tæt på 84%.

Søndag morgen var fremmødet ikke så stort på Blovstrød Skole, men det ændrede sig meget hurtigt i løbet af dagen - og det endte med, at Blovstrød-borgerne slog Danmarksrekorden med 83,9%. Arkivfoto: AOB

Søndag morgen var fremmødet ikke så stort på Blovstrød Skole, men det ændrede sig meget hurtigt i løbet af dagen - og det endte med, at Blovstrød-borgerne slog Danmarksrekorden med 83,9%. Arkivfoto: AOB

VALGPROCENT Valgprocenten for EU-landene som helhed var rekord stor - 50%. Og for Danmark var den i alt på 66%. Men i Blovstrød var stemmeprocenten helt i top - helt oppe på 84%, lyder det fra DR-P4. Og det var simpelthen Danmarks-rekord!

Til DR-P4 siger tre Blovstrød-borgere bl.a.:
- Det resultat synes jeg er flot - og det glæder mig.
- Jeg er stolt af det - det er herligt.
- Det er bare skønt, at vi er nogle gode - her oppe.
- Det er en borgerpligt, at bruge sin stemme, når der er valg.
- Det er min pligt, at påvirke efter bedste evne, hvem det er, der bestemmer over os, for det betyder meget for os.
- Vi kan ikke være bekendt ikke at stemme, hvis man gør vrøvl og ikke har stemt. Det er helt forkert - du skal stemme, absolut.
- Hvis man ikke stemmer, har man jo ingen ret til at beklage sig og brokke sig eller sige noget på nogen som helst måde - og det kan jeg godt lide at gøre. Det har jeg altid gjort - jeg vil ikke finde mig i noget!

LÆS OGSÅ: Valgdeltagelsen

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET