Så er Blovstrødbanen klar til sæson 2019

På søndag, den 19. maj, er der afgang fra Blovstrødhallen fra kl. 11:00 og hver hele time.

Toget afgår fra Blovstrødhallen kl. 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 og 15:00. Arkivfoto: AOB

Toget afgår fra Blovstrødhallen kl. 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 og 15:00. Arkivfoto: AOB

VETERANTOG  “Fra på søndag er der mulighed for at tage en oplevelsestur med Blovstrødbanen. Det første tog afgår fra Blovstrødhallen kl. 11:00 og fortsætter det meste af dagen - hver time frem til kl. 15:00, og der er med garanti ingen forsinkelser eller aflysninger pga. sporarbejde eller ledningsnedfald, oplyser formanden Ebbe Makholm og fortæller videre:

"Ved Oscar Jensens Bro har passagererne mulighed for at stige af og gå en tur i området ved Allerød Sø eller søge op på ‘Karen Sofies høj’, og tage tilbage med et senere tog.

Toget gør ophold på Teglværket, hvor der er mulighed for at gå på opdagelse i remisen eller omkring pottemageriet. Ved det gamle snedkeri - nu velfærdsbygning for banens frivillige - kan publikum nyde mad og drikke - også gerne medbragt. Fra den flotte postvogn sælges der bl.a. is, kage samt kolde og varme drikkevarer.

For de interesserede har vi et fint udvalg af jernbanelitteratur, postkort og plakater, ligesom der sælges togkasketter i størrelser til de mindste."

Billetpriserne er: Voksne 35 kr. og børn 25 kr. Billetter købes i toget før afgang. Der modtages desværre ikke betaling via betalingskort men MobilePay kan man godt klare.

Om banen
Banen er anlagt og drives ved frivillig arbejdskraft af medlemmer af foreningen BLOVSTRØD BANEN - Dansk Jernbane-klub, som er hjemmehørende i Allerød Kommune. Sporvidden 700 mm og sporet er anlagt med brugte materialer doneret af 'de store baner'. 

Banens længde er ca. 1,2 km, med stationer ved Blovstrød (hallen), Storkevad (Blovstrød Teglværksvej), Teglværket og Oskar Jensens Bro (umiddelbart vest for S-banen i Allerød Sø området). Togene køres med lokomotiver enten fra roebanerne eller fra grusgrave og teglværker. Vognene er åbne roevogne fra Lolland, som er forsynet med bænke. En tur/retur tager godt 45 minutter. 

Der er fire stationer på Blovstrødbanen.

Der er fire stationer på Blovstrødbanen.

Køreplanen for 2019 er som følger:

Maj: den 19.
Juni: den 2., 16. og 30.
Juli: den 14. og 28.
August: den 11. og 25.
September: den 8.
Oktober: den 13. og 20. (efterårsferien)

Togene afgår fra Blovstrødhallen kl. 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 og 15:00.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET