Til næste år har Allerød Kommune 50-års jubilæum

Hvordan skal kommunens 50-års fødselsdag fejres i 2020?

Kommunesammenlægningen i 1970 gjorde, at Lillerød, Blovstrød og Lynge-Uggeløse blev til Allerød Kommune. Foto: AOB

Kommunesammenlægningen i 1970 gjorde, at Lillerød, Blovstrød og Lynge-Uggeløse blev til Allerød Kommune. Foto: AOB

Jubilæum I 2020 er det 50-året for kommunesammenlægningen i 1970, hvor Lillerød, Blovstrød og Lynge-Uggeløse blev til Allerød Kommune.

I den forbindelse ønsker Økonomiudvalget en sag på et kommende møde, hvor det forudsættes, at der vil være handlemuligheder på mellem 200.000 kr. og 1 mio. kr. i forbindelse med jubilæet, og hvor der indtænkes borgerinddragelse og brugen af frivillige i forbindelse med arrangementerne.

Sådan lød beslutningen i Økonomiudvalget den 9. april, da udvalget skulle drøfte en eventuel markering af Allerød Kommunes 50 års jubilæum i 2020.

I 2020 er det 50-året for kommunesammenlægningen i 1970, hvor Lillerød, Blovstrød og Lynge-Uggeløse blev til Allerød Kommune.

Forvaltningens forslag
Forvaltningen har foreslået, at kommunens 50 års jubilæum markeres i forbindelse med den allerede eksisterende kulturuge Allerød på X og Tværs og Lynge Byfest, og særligt på dagen, hvor Aktiv Fritid afholdes.

Synlighed og opmærksomhed omkring jubilæumsåret skal allerede startes ultimo 2019 med en bestemt jubilæumsidentitet på kommunikation fra kommunen.  Der undersøges muligheder for følgende aktiviteter på dagen, hvor Aktiv Fritid afholdes: 

Jubilæumsreception
Jubilæumsreception hvor der fx kan arrangeres fælles morgenbord i bymidten eller fællesspisning evt. ved opstillede gadekøkkener/Food Trucks eller gennem de lokale forretninger/spisesteder.
  
Udendørs Jubilæumsscene eller festplads ved ’Øen’
Scenen eller festpladsen vil kunne anvendes, så forskellige aktører kan booke sig ind i løbet af dagen.
 
Eksempler på aktiviteter kan fx være Bæredygtighedsscene, Innovationsscene, hvor skoleelever præsenterer projekter, de har arbejdet på samt Musik- og teaterscene hvor Musikskolen og Børneteatret underholder. 

Der opsøges samarbejder med Allerød Byforum, borgere, foreninger og erhvervsliv i forhold til ovenstående aktiviteter.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET