Demonstration mod udlængecentret Ellebæk

Demonstrationen havde som formål at lægge pres på Kriminalforsorgen, for at skabe bedre forhold for de afviste asylansøgere.

Udlændingecenter Ellebæk ligger i forbindelse med Sandholmlejren og er en lukket institution omgivet af hegn og pigtråd.

Udlændingecenter Ellebæk ligger i forbindelse med Sandholmlejren og er en lukket institution omgivet af hegn og pigtråd.

DEMONSTRATION Omkring 200 personer var i går, fredag, mødt op til demonstration mod Udlændingecenter Ellebæk. Der blev demonstreret for lukning af centeret, som huser ikke-kriminelle afviste asylansøgere, som ikke frivilligt vil forlade landet.

Demonstrationen startede kl. 15:00 ud for hovedporten til Center Sandholm, hvorefter man gik ad Sandholmgårdsvej til Ellebækvej, hvor Ellebæk-fængslet ligger. Nordsjællands Politi oplyser, at under demonstrationen brød nogle demonstranter flere gange gennem de afspærringer, som var sat op, og nægtede samtidig at efterkomme politiets anvisninger. Det førte til noget tumult, og i den forbindelse måtte politiet trække deres stave for at få demonstranterne til at trække sig tilbage. .

Henriette Døssing, der er pressekonsulent ved Nordsjællands Politi, oplyste, at to personer blev anholdt. Den ene, en 30-årig mand, blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, mens den anden, en 37-årig mand, er blevet sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen.

“Men der kom ro på igen, sagde Henriette Døssing omkring klokken 17:00.

Søren Warburg, der var arrangør af demonstration, er uenig i, at det var demonstranterne, der var skyld i uroen. Han mener, at de overholdt afspærringen, og at politiet eskalerede situationen.

Søren Warburg siger videre: “Der bor afviste asylansøgere, som ikke har gjort noget kriminelt, men ikke vil forlade landet.”

Centret ligger inden for Sandholmlejrens område, og demonstrationen havde som formål at lægge pres på Kriminalforsorgen, der driver centret, for at skabe bedre forhold for de afviste asylansøgere.

Demonstrationen sluttede omkring kl. 17:30, og de sidste demonstranter forlod området kl. 18:20.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET