En flot udvidelse af Blovstrød Svømmehal

På rekordtid - under et halvt år - blev dryland-udvidelsen opført ved Blovstrød Svømmehal.

Borgmester, Karsten Längerich, og formanden for Sigma Swim i Allerød, Louise Krag Andersen klippede i fællesskab snoren over ved den nye drylan-udvidelse. Foto: AOB

Borgmester, Karsten Längerich, og formanden for Sigma Swim i Allerød, Louise Krag Andersen klippede i fællesskab snoren over ved den nye drylan-udvidelse. Foto: AOB

DRYLAND Det var en flot dryland-udvidelse på 260 kvadratmeter, som mødte gæsterne ved indvielsen i går, fredag ved Blovstrød Svømmehal. Gulvklinker og skillevægge - var valgt i samme materialer som den eksisterende hal, hvilket var en god løsning.

Flere havde været bange for, at en tilbygning til den eksisterende sydvendte store glasfacade ville gøre hallen mørkere - men det er ikke tilfældet, pga. at man stadig har vinduer i hele facadehøjden og en lys reflekterende gulvflade. Udvidelsen har endvidere givet meget mere luft til selve svømmehallen, idet størstedelen af dryland-arealet er helt åben ud mod selve hallen. Og med hensyn til solindfaldet, har tilbygningen givet den fordel, at den skærmer for den direkte sol, som tidligere kunne være meget generende for svømmerne i bassinet.

Udvidelsen har givet meget mere luft til selve svømmehallen, idet størstedelen af dryland-arealet er helt åben ud mod selve hallen. Foto: AOB

Udvidelsen har givet meget mere luft til selve svømmehallen, idet størstedelen af dryland-arealet er helt åben ud mod selve hallen. Foto: AOB

Under et halvt år
Borgmester Karsten Längerich sagde bl.a. ved indvielsen:
“Det er med stor glæde, at jeg står her i dag, for at indvie det nye dryland her i Blovstrød Svømmehal.

Det er kun et år siden, at jeg som ny borgmester fik en rundvisning af Henrik Bornemann, der fortalte om hvor det nye dryland skulle ligge, og hvilke muligheder der ville være - og herefter gik det hurtigt!

Selve tilbygningen påbegyndte i slutningen af september - altså sidste år - og under et halvt år efter står vi færdig med et areal på 260 m2 – og et spritnyt dryland!

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for et godt samarbejde med arkitekt og bygherrerådgiver, for kommunen Morten Sørensen samt Per Nielsen, der har bygget huset, og er entreprenør fra Store Hedebyg.

Jeg vil også gerne sige tak til tidligere bestyrelsesmedlem i Sigma Swim Henrik Bornemann, som var med i byggeudvalget.

Jeg er glad for at projektet er blevet til en realitet:

  • Vores nye tilbygning kan hjælpe med den daglige træning i Blovstrød Svømmehal

  • Det giver både muligheder for træning på land og at I generelt kan være flere i hallen og har bedre plads til stævner, træning og arrangementer

I Sigma har I mange dygtige svømmer og mange talenter – heriblandt to som også er støttet af Team Allerød i Maj Howardsen og Marina Heller Hansen.

I skal have stor ros for jeres store indsats med ungdomsarbejdet. Både når der drejer sig om bredden og talenterne

  • Svømmeklubben rummer i dag alt fra små til større svømmeskole-børn, teenagere, voksne, triatleter, børn med særlige behov (f.eks. ADHD og autisme), handicapsvømmere, mastersvømmere og konkurrencesvømmere.

  • Det er vigtigt at børn lærer at svømme og får glæden ved at bevæge sig i vandet, og her gør I en stor indsats.”

De blå ‘futter’ lyttede til borgmesterens tale. Foto: AOB

De blå ‘futter’ lyttede til borgmesterens tale. Foto: AOB

Taknemmelig over det fantastiske dryland
Formanden for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen holdt også tale og sagde efterfølgende:
"Jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag og til åbningen af disse nye flotte faciliteter i Blovstrød Svømmehal. Jeg er meget glad for og stolt over, at kommunen har prioriteret byggeriet og disse nye dryland-faciliteter.

Vi ved, at I dagligt skal prioritere kommunens midler, og derfor er vi både ydmyge og meget taknemmelige over dette fantastiske nye område. Nyskabelsen er et signal om, at I ved, hvor meget foreningslivet betyder i Allerød Kommune – både for børn, unge og ældre.”

Louise Krag Andersen: “Vi føler næsten, at vi har fået en ny svømmehal.” Foto: AOB

Louise Krag Andersen: “Vi føler næsten, at vi har fået en ny svømmehal.” Foto: AOB

Næsten en ny svømmehal
Louise Krag Andersen fortsatte: "I takt med at byggeriet er skredet frem, har vi løbende kunnet se, hvor lækkert dette her ville blive, og vi har glædet os meget til at svømmehallens brugere får dette nye sted. Vi er sikre på, at disse lyse, dejlige, rummelige lokaler vil gavne både bredden og eliten indenfor svømning i Allerød Kommune.

Vi føler næsten, at vi har fået en ny svømmehal. Der er kommet en fantastisk rumfornemmelse og masser af lys, og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang med at bruge det. De trænere, jeg har talt med her de seneste uger, har næsten ikke kunne vente til det var færdigt, og der er masser af tanker og ideér til, hvordan det kan bruges."

Louise Krag Andersen rettede til slut en særlig tak til Henrik Bornemann fra Sigma, som havde ydet en stor hjælp til klubben og kommunen med hans byggetekniske sparring.

Hvad er dryland?
God balance og kropsposition er alfa og omega for at svømme glidende, lækker, ubesværet og hurtig crawl. Træning i vand hjælper, men vil man være endnu skarpere i vandet, er der ingen vej udenom at træne core-musklerne på land.

I svømmeverdenen kaldes det dryland eller core-træning, og det er benhårdt. Især i starten - men det hjælper!


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET