Årets pensionist-udflugt

Allerød Kommunes pensionistudflugt går i år til bl.a. Stevns Klint.

Udover den fantastiske udsigt til selve klinten, er der også mulighed for at besøge den gamle Højerup kirke.

Udover den fantastiske udsigt til selve klinten, er der også mulighed for at besøge den gamle Højerup kirke.

UDFLUGT 2019 Også i år får Allerød Kommunes pensionister tilbud om at deltage i kommunens traditionsrige udflugt, der denne gang går til Højeruplund Traktørsted og Stevns Klint.

Klintens smukke natur rummer på et væld af historier og oplevelser herunder ikke mindst selve klinten, der er optaget på UNESCO liste over verdensarv. Den er et dramatisk eksempel på jordens udvikling og gemmer på historier om, hvorledes dinosaurerne og halvdelen af jordens dyrearter blev udslettet for 66 millioner år siden, da en astroide ramte jorden og satte gang i ufattelige ødelæggelser.

Udover den fantastiske udsigt til selve klinten, er der også mulighed for at besøge den gamle Højerup Kirke, der den gang i 1250 blev opført i god afstand fra klinten. Trods dette styrtede kirkens kor og en del af kirkegården alligevel i havet i marts 1928. Den resterende del af kirken er i dag grundigt sikret med mulighed for et kig ind i kirken.

Højeruplund Traktørsted var oprindeligt et stråtækt skovløberhus.

Højeruplund Traktørsted var oprindeligt et stråtækt skovløberhus.

Højeruplund Traktørsted var oprindeligt et stråtækt skovløberhus, hvorfra man i 1800-tallet begyndte at traktere besøgende ved klinten, der på det tidspunkt var et yndet udflugtsmål. Senere er traktørstedet blevet udvidet med to tilbygninger, hvor de enkelte rum har hver deres særpræg og historie.

Statsteder
Turen starter fra 4 steder i kommunen: Meny, Centerhallen, Blovstrød Svømmehal og Lyngehus, og der er tre dage man kan vælge imellem: Mandag den 20. maj, tirsdag den 21. maj og onsdag den 22. maj. med afgang kl. 09:30 præcis.

Billetter a kr. 200,- sælges fra Skoven 4/Biblioteket og Kulturhus og Lyngehus, og det er allerede tirsdag den 26. marts mellem kl. 10:00 og kl.12:00 mod forevisning af eget sundhedskort.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET