Spændende koncert i Blovstrød Kirke med Duo Adore

En utraditionel, men spændende kombination af saxofon og cello, som fremføres af cellist Therese Adorján Ankjær og saxofonist Per Egholm.

Duo Adore består af cellist Therese Adorján Ankjær og saxofonist Per Egholm og er en ny dansk duo. Pressefoto

Duo Adore består af cellist Therese Adorján Ankjær og saxofonist Per Egholm og er en ny dansk duo. Pressefoto

KONCERT Søndag, den 17. marts kl. 15:00 er der koncert i Blovstrød Kirke med Duo Adore, som består af cellist Therese Adorján Ankjær og saxofonist Per Egholm. Det er en ny dansk duo, med den utraditionelle kombination saxofon og cello. Når man spørger folk, hvad deres yndlingsinstrument er, svarer mange cello – og en hel del, saxofon. Med Duo Adore kan disse kendere møde deres to yndlings-instrumenter i tæt sammenspil. Duo Adore spiller både klassisk og tango.

Saxofonen og celloen er skabt i hver sin musikhistoriske periode, og derfor er originalrepertoiret noget begrænset. Alligevel har det vist sig, der er mange muligheder for de to instrumenter, da de begge spænder vidt i både klang og udtryk.

Duo Adore er opstået under de smukke hvælvinger i Tuse Kirke, hvor de to musikere hver søndag har sunget og spillet til et hav af højmesser, som hhv. kirkesanger og organist. Langsomt udviklede søndagens højmessemusik sig til saxofon og celloduetter frem for orgelmusik til præ- og postludium. Hvad der startede som to individuelle kirkemusikere i den fine landsbykirke, blev med tiden en fast etableret duo, der allerede har spillet mange koncerter sammen.

Alle er velkomne til arrangementet, som er gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET