Hurra - hurra - hurra. Og så det lange HURRAAAAAAAA!!!

I går var der indvielse af det nye børnehus ‘Pilelunden’, hvor borgmesteren bl.a. ønskede børnene stort tillykke med deres nye, flotte hus.

Borgmester, Karsten Längerich, holdt en lille tale for børnene, og til sidst råbte de alle i kor: HURRAAAAAAAAAA, for deres nye, dejlige børnehus. Foto: AOB

Borgmester, Karsten Längerich, holdt en lille tale for børnene, og til sidst råbte de alle i kor: HURRAAAAAAAAAA, for deres nye, dejlige børnehus. Foto: AOB

INDVIELSE I går var der indvielse af det nye Blovstrød Børnehus. Det var en stor indvielse, idet der faktisk var tre arrangementer i løbet af dagen: Kl. 12:00 indviede børnene, borgmesteren og udvalgsformanden huset ved et flot børnearrangement, og kl. 15:30 var der den officielle indvielse, hvor børn, forældre, medarbejdere og samarbejdspartnere var inviteret, og dagen blev senere rundes af med et ‘Åbent-Hus’ for naboer og andre interesserede.

Mange af børnene skulle hen og beundre den flotte borgmesterkæde. Foto: AOB

Mange af børnene skulle hen og beundre den flotte borgmesterkæde. Foto: AOB

Det er stort set lykkedes at holde tidsplanen
Ved den officielle indvielse, sagde borgemester, Karsten Längerich, bl.a.:
”Det er en fantastisk stor glæde for mig som borgmester at stå her i dag. Det er ikke mange år siden af byrådet besluttede at opføre én ny daginstitution ved Blovstrød Skole. Eller rettere sagt to nye institutioner, for vi vidste at børnetallet ville stige i Blovstrød.

Borgemester, Karsten Längerich: “Jeg har haft fornøjelsen af at få en rundvisning med lederen af børnehuset, Lone Sommer Hansen, hvor jeg virkelig blev positiv overrasket over de små intime og nære miljøer og rum, det er lykkedes at skabe i en forholdsvis stor bygning.” Foto: AOB

Borgemester, Karsten Längerich: “Jeg har haft fornøjelsen af at få en rundvisning med lederen af børnehuset, Lone Sommer Hansen, hvor jeg virkelig blev positiv overrasket over de små intime og nære miljøer og rum, det er lykkedes at skabe i en forholdsvis stor bygning.” Foto: AOB

Og nu står den klar, og det er stort set lykkedes at holde tidsplanen, selvom at forvaltningen fik sved på panden, da vi sagde, at den skulle stå klar her efter årsskiftet i 2019.

Jeg har haft fornøjelsen af at få en rundvisning her i Pilelunden, og jeg synes, at det er blevet et fantastik byggeri. Da jeg gik rundt sammen med lederen af børnehuset, Lone Sommer Hansen, blev jeg virkelig positiv overrasket over de små intime og nære miljøer og rum det er lykkedes at skabe i en forholdsvis stor bygning. Det tror jeg at forældrene bliver rigtig glade for, når de skal afleveres deres små perler.

Et nyt børnehus er født – og det er et hus, som bygger oven på et solidt grundlag af tidligere erfaringer og sætter nye standarder på mange måder.

Idéen med byggeriet har været at skabe rum, som er fleksibelt indrettet, så der er mulighed for både at have en hel gruppe børn samlet i ét stort rum og samtidig at kunne opdele rummet i mindre læringsmiljøer og små legekroge. Og det er virkelig lykkedes.

Med en hverdag, hvor trivsel, omsorg og læring udvikler børnenes kompetencer, og giver dem nysgerrighed på livet, er det vigtige fundament for fremtiden lagt. Og nysgerrige og videnbegærlige er børnene jo. Jeg er sikker på, at både børn og voksne får mange gode oplevelser her i huset.

Jeg vil gerne sige tak til at alle de mange mennesker, der har bidraget til en god proces i etableringen af Pilelunden. - Håndværkere, entreprenør, ledere og medarbejdere i Blovstrød Børnehus, forældrebestyrelse og forvaltningen. Det er med et stort engagement og en stærk vision, at børnehuset er blevet til.

Stort tillykke til os alle!”

Børnetallet er stigende i Blovstrød
Efterfølgende tog Børne- og Skoleudvalgets formand, Nikolaj Rachdi Bührmann ordet og sagde bl.a.:

“Det glæder mig, at vi nu er kommet så langt i processen, at vi har et helt nyt børnehus, som allerede er taget i brug af både personale, forældre – og ikke mindst børnene.

Når vi nu står her i dag, skyldes det blandt andet, at vi ved, at børnetallet er stigende i Blovstrød. I løbet af 2018 blev mange nye boliger indflyttet på Drabæk Huse, Frugtlunden og Grønningen, og det betyder, at befolkningstallet i Blovstrød i løbet af 2018 voksede med 466 personer, hvoraf de 135 er børn i alderen 0-5 år.

Huset her er blevet til i en proces, som ikke kan betegnes som andet end fantastisk. Projektet blev gennemført med tæt involvering af forældre og medarbejdere, og jeg ved, at ledelse og medarbejdere har knoklet for at være, hvor vi er i dag. Vi skylder jer alle en meget stor tak for det helt utrolige arbejde I har udført. Mange tak!

For essensen af et godt børnehus er et personale med høj faglighed, masser af omsorg og et miljø med trivsel som det bærende - og det har vi her!

Nikolaj Rachdi Bührmann: “Essensen af et godt børnehus er et personale med høj faglighed, masser af omsorg og et miljø med trivsel som det bærende - og det har vi her.” Foto: AOB

Nikolaj Rachdi Bührmann: “Essensen af et godt børnehus er et personale med høj faglighed, masser af omsorg og et miljø med trivsel som det bærende - og det har vi her.” Foto: AOB

Jeg vil gerne slutte af med en bemærkning, som min egen datter kom med, da vi en dag stod ved den store, mørke udgravning, som skulle blive det nye Børnehus: “Her vil jeg ikke være”. Senere har hun dog ændret mening, og har været utrolig glad for de nye omgivelser.

For børnene er det her sted også et hjem, et tilhørsforhold og mening i dagligdagen – det skal vi alle bidrage til at værne om.

Så tillykke til alle børn, medarbejdere og forældre med indvielsen af vores nye børnehus – og så også et stort tillykke til alle os andre.

Tillykke til Pilelunden!”

Lederen af børnehuset, Lone Sommer Hansen, holdt også tale, hvor hun bl.a. gav udtryk for at alle - både medarbejdere, forældre og ikke mindst børnene er utrolig glade for det nye flotte børnehus. Foto.: AOB

Lederen af børnehuset, Lone Sommer Hansen, holdt også tale, hvor hun bl.a. gav udtryk for at alle - både medarbejdere, forældre og ikke mindst børnene er utrolig glade for det nye flotte børnehus. Foto.: AOB

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET