Morten Buchwald siger farvel efter 30 år med BIF-fodbold

Morten Buchwald mener, at man skal holde op, medens legen er god.

Efter at have gearet ned gennem det sidste halve år overlader Morten Buchwald nu tøjlerne til Kasper Korndahl. Foto: AOB

Efter at have gearet ned gennem det sidste halve år overlader Morten Buchwald nu tøjlerne til Kasper Korndahl. Foto: AOB

FARVEL Anne Lønstrup fra Allerød Nyt har skrevet en artikel om Morten Buchwald, som nu har trukket sig tilbage som formand for BIF-fodbold:

Sponsorkontakt, medlemsdatabase, hjemmeside, kontingent, kontakt med kommune, planlægning af trænings- og kamptider, ansættelse af trænere, afvikling af stævner, afholdelse af afslutningsfester, Sct. Hans aften, banko og meget, meget mere.

Ja, man bliver let forpustet ved opremsningen af de opgaver, der påhviler formanden for en idrætsforening. Morten Buchwald har – når det gik højt – lagt op mod 20 timers arbejde oveni sit normale arbejde. Altså et halvt fuldtidsjob. Men nu er det slut. På sidste generalforsamling trådte 49-årige Morten Buchwald tilbage efter knap 30 år i bestyrelsen for Blovstrød IF Fodbold (BIF-fodbold), heraf 20 år som formand.

”Jeg har jo lavet tonsvis af ting som formand for BIF-fodbold. Jeg har fået en pokkers masse sjove oplevelser, og jeg har også fået mange skuffelser, men det må man så tage med,” siger Morten Buchwald.

Han overlader nu tøjlerne til Kasper Korndahl, efter at have gearet ned gennem det sidste halve år.

Arbejdet greb om sig
Anne Lønstrup skriver videre: Morten Buchwald er opvokset i Blovstrød, hvortil hans forældre flyttede i 1971. Han spillede fodbold indtil 13-14-års alderen, men siger selv, at han ikke var ret god til det. Allerede som 20-årig gik han ind i bestyrelsesarbejdet, fordi han ikke mente, at ungdommen i klubben havde så gode forhold.

”Jeg startede som sekretær, tror jeg, men jeg var også ungdomstræner ligesom min lillebror. Så blev jeg ungdomsformand i nogle år. I 1999 blev jeg formand. Jeg følte, at jeg kunne bidrage med noget, og så greb det lige pludselig om sig,” siger han, der i 2009 fik en af årets store lederpriser fra Allerød Kommunes Ungdomsfond, der bl.a. begrundede det med, at Morten Buchwald var ”meget trofast over for sin forening.”

Når han stopper, er det bl.a. fordi, der netop nu sker et skifte på mange af de poster, som formanden er i kontakt med i det daglige.

”Som formand har man meget stort samspil med kommunen, med forpagteren af cafeteriet i hallen og diverse organisationer. Og mange af dem, jeg har haft kontakt til, er inden for kort tid stoppet af den ene eller anden grund. Kai Raun gik af som idrætsinspektør sidste år, der er nye i DBU Sjælland, ny cafeterieforpagter i hallen. Der sker ligesom et generationsskifte,” siger han.

Blovstrød skifter karakter
Også byen Blovstrød skifter karakter, mener Morten Buchwald.

”Blovstrød er en lille by, der er ved at blive udbygget. Byen går ligesom ind i en ny periode nu, og så kommer der forhåbentlig en masse nye unge mænd og damer, som kan overtage arbejdet,” siger han.

Også flytningen fra det gamle klubhus ude ved skoven og op til Blovstrødhallen for fem år siden satte skub i en kulturændring i klubben:

”Det var meget mere intimt i det gamle klubhus, som man selv havde bygget, og man havde helt andre følelser for det. Det er ikke den samme kultur mere. Det er bare anderledes,” forklarer Morten Buchwald.

Mange af hans gamle kammerater og deres forældre er flyttet fra Blovstrød. Det samme er hans mor, og selv bor han i Hillerød.

”Blovstrød bliver i disse år befolket af nye, unge familier, og jeg har ikke samme forhold til dem, som til dem, jeg kendte tidligere,” siger Morten Buchwald. 

Lige nu er klubben nede på lidt over 150 medlemmer efter at have været oppe på over 400. Men det er en ‘bølgedal’, siger Morten Buchwald, der kan se, at det strømmer til med nye klubmedlemmer på under seks år.

”Det tegner jo godt for klubben om x antal år,” siger den afgående formand, hvis lillebror bor i Blovstrød. ”Jeg har stadig tilknytning til Blovstrød og kan utroligt godt lide byen, men jeg er selv single, og Blovstrød er en familie-by,” slutter han.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET