Drabæk Huse indsamler affald fra de nye boligområder

Affaldet stammer blandt andet fra byggerierne i hele området og lå både i vandløb og søer, på marker og læhegn.

Efter to timers indsamling af affald blev det til en trailer fyldt med affaldssække, som blev kørt på genbrugsstationen. Privatfoto

Efter to timers indsamling af affald blev det til en trailer fyldt med affaldssække, som blev kørt på genbrugsstationen. Privatfoto

AFFALD Godt 35 beboere i Drabæk Huse havde sat hinanden stævne for at indsamle affald. Affaldet stammer ifølge beboerne blandt andet fra byggerierne i hele området og lå både i vandløb og søer, på marker og læhegn og på en kommunal grund. Det skrive allerødnyt.dk og uddyber sagen:

Efter to timers indsamling af affald blev det til en trailer med affaldssække, som blev kørt på genbrugsstationen.

“Vi ønsker bare et rent og grønt område, men området lader generelt til at være påvirket af meget skrald i naturen, blandt andet fra byggerierne. Vi håber, at kommunen er klar over problemet og vil gøre noget ved det,” skriver en af beboerne, Niels Madsen, til Allerød Nyt.

Taknemmelig over beboernes indsats
"Jeg synes, det er så provokerende, når folk dumper affald i naturen," siger Miki Dam Larsen, formand for Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget, i en kommentar.

Ifølge Miki Dam Larsen har kommunen ikke ressourcer til dagligt at tilse et byggeri, men han er taknemmelig over beboernes indsats:

"Hvis beboerne i Drabæk Huse ved eller har en formodning om, at der er bygherrer, der bortskaffer affald i naturen, skal de gøre kommunens forvaltning opmærksom på det. Der er flere byggerier i gang i Blovstrød for øjeblikket, så det kan være svært at vide, hvor affaldet kommer fra. Men hvis forvaltningen bliver gjort opmærksom på problemet, vil Natur- og miljøteamet undersøge det nærmere."

Udvalgsformanden tolererer ikke, hvis byggefirmaerne smider deres affald i naturen.

"Jeg er meget ærgerlig over, hvis det er standarden. Det koster i sidste ende skatteborgerne, hvis vi skal ud at bruge kommunens ressourcer på at få indsamlet byggeaffald," siger Miki Dam Larsen til Allerød Nyt.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET