Der bliver madordning i daginstitutionerne efter sommerferien

Forældre til børnene i daginstitutionerne har stemt om valget mellem madpakker med hjemmefra eller madordning. Det blev til madordning.

Nikolaj Bührmann: “Jeg tror, madordningerne i højere grad er en social ramme, som madpakkerne ikke altid på samme måde kan stå for.“ Temafoto.

Nikolaj Bührmann: “Jeg tror, madordningerne i højere grad er en social ramme, som madpakkerne ikke altid på samme måde kan stå for.“ Temafoto.

MADORDNING Efter sommerferien skal der bl.a. steges flere frikadeller i kommunens daginstitutioner. Der skal nemlig etableres madordning i 10 daginstitutionsenheder mere, så der fremover er madordning i 14 af kommunens 16 vuggestuer og 10 ud af 15 børnehaveafdelinger.

Det står helt klart, efter at forældre til børnene i daginstitutionerne for nylig har stemt om valget mellem madpakker med hjemmefra eller madordning.

Nikolaj Bührmann, formand for Børne- og Skoleudvalget, siger: “Det er rigtig dejligt, at så mange flere vil være med. Jeg tror, madordningerne i højere grad er en social ramme, som madpakkerne ikke altid på samme måde kan stå for. Samtidig er det også en mulighed for, at børnene kan smage noget mad, som de ikke nødvendigvis smager derhjemme, og endelig er der mulighed for, at børnene i større eller mindre grad kan være med i produktionen af maden de steder, hvor det kan lade sig gøre.”

Ifølge Nikolaj Bührmann lægger Allerød Kommune stor vægt på, at maden til børnene produceres ude i de enkelte institutioner. Derfor skal kommunen nu også gennemgå institutionernes køkkener.

“Vi har truffet en politisk beslutning om, at maden så vidt muligt skal laves decentralt - modsat mange andre kommuner, hvor maden kommer fra store fælleskøkkener. Vi vil allerhelst kunne levere det på den enkelte matrikel. Nogle få steder kan det ikke lade sig gøre, fordi køkkenerne er så små, at det er serveringskøkkener, men der er så et nærliggende køkken, som kan levere maden,” siger Nikolaj Bührmann og fortsætter:

“Vi skal nu lave en gennemgang af køkkenerne. Det kommer selvfølgelig til at koste nogle penge at opgradere de køkkener, der er behov for, og vi skal også have ansat køkkenpersonale, men vi tager pengene i det administrative regnskab, og det ligger i det forventede regnskab, fordi forældrene skal stemme om det her hvert andet år. Det er ikke problematisk for os at finde pengene, og det eneste, det kan få af konsekvens er, at der er nogle vedligeholdelsesopgaver, som måske ikke bliver løst med det samme.”

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET