Benjamin fra Blovstrød skal til VM i kaffesmagning

Benjamin Hunner vandt Danmarks-mesterskabet og skal nu til VM i Berlin.

Benjamin Hunne (til venstre) vandt guldmedalje i DM-konkurrencen i kaffesmagning. Privatfoto

Benjamin Hunne (til venstre) vandt guldmedalje i DM-konkurrencen i kaffesmagning. Privatfoto

KAFFESMAGNING Blovstrød-borgeren Benjamin Hunner har netop vundet Danmarksmesterskabet i kaffesmagning. Det betyder, at han skal til VM i Berlin til juni som repræsentant for Danmark. Det skriver allerødnyt.dk og fortsætter artiklen:

DM-konkurrencen hedder officielt 'Cup taster' og blev holdt i forbindelse med The Danish Coffee Festival 1.-3. marts, med SCA Danmark som arrangør.

"Kort fortalt er 'Cup taster' en konkurrence i kaffesmagning, også kaldet cupping. Man får stillet otte sæt frem med tre kopper i hvert sæt. Af de tre kopper er der i to af kopperne den samme kaffe, mens kaffen i den tredie er anderledes. Det vil sige, at der skal i en runde skal smages på 24 kopper," fortæller Benjamin Hunner og fortsætter:

"Så handler konkurrencen i al sin enkelthed om at kunne udpege de kopper, der er anderledes. Vinderen er den person, der kan smage flest rigtige på kortest tid. Kafferne kan adskille sig på et utal af måder, eksempelvis være fra forskellige lande, være fra forskellige regioner indenfor det samme land eller være to forskellige kaffe-varietéer fra eksempelvis den samme kaffefarm."

"Der var 27 deltagere i konkurrencen – allesammen professionelle indenfor kaffeindustrien såsom kafferistere og baristaer. Jeg var den eneste selvstændige, altså ikke sponsorerede, der stillede op - og gik så altså hen og vandt guldmedaljen," siger Benjamin Hunner.

Benjamins score i DM-konkurrencen var: Indledende runde: 7/8 rigtige, semifinale: 7/8 rigtige, finalen: 7/8 rigtige (på under 5 minutter).

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET