Foredrag ved sognepræst Martin Ravn

Foredraget beskæftiger sig med de tre forfattere Sigrid Undset, Graham Greene og Evelyn Waugh, der alle tre som voksne konverterede til den katolske kirke.

Martin Ravn blev indsat den 3. februar som sognepræst ved højmessen i Kokkedal Kirke. Privatfoto

Martin Ravn blev indsat den 3. februar som sognepræst ved højmessen i Kokkedal Kirke. Privatfoto

FOREDRAG Torsdag, den 21. februar er der foredrag i Blovstrød Kirke ved Martin Ravn, sognepræst i Kokkedal Kirke. Der begyndes kl. 19:00 i kirken med en kort andagt, hvorefter foredraget finder sted i sognegården.

Foredraget beskæftiger sig med de tre forfattere Sigrid Undset (1882-1949), Graham Greene (1904-1991) og Evelyn Waugh (1903-1966), som alle tre voksede op i relativt kirkefremmede familier i henholdsvis Norge og England. Som voksne konverterede de til den katolske kirke, hvilket fik afgørende betydning for deres livssyn og dermed deres kunst. Foredraget stiller spørgsmålene:

Hvorfor blev de omvendt til netop den katolske kirke? Er de dermed eksklusivt katolske forfattere, eller rummer deres forfatterskaber indsigter angående kristendommen, som kan kaldes fælleskirkelige og har almen interesse? Igennem en vandring i Undsets, Greenes og Waughs forfatterskaber giver foredraget et signalement af det tyvende århundredes åndsliv, som de tre søgende forfattere diagnosticerede, men som de også på afgørende vis kom til at præge.

Alle er velkomne til foredraget og andagten.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET