Forslag: Udgangsforbud for uledsagede og mindreårige på asylcentre

Forslaget indebærer, at man som barn om aftenen skal være på sit værelse og ikke rende rundt i et eller andet villakvarter.

På Center Sandholm er der en særlig afdeling for uledsagede børn og unge med det, der bliver kaldt en gadeorienteret adfærd. Lige nu er de alle fra Nordafrika. Arkivfoto: AOB

På Center Sandholm er der en særlig afdeling for uledsagede børn og unge med det, der bliver kaldt en gadeorienteret adfærd. Lige nu er de alle fra Nordafrika. Arkivfoto: AOB

UDGANGSFORBUD Det skal være slut med, at uledsagede og mindreårige asylansøgere kan forlade asyl- og udrejsecentre om natten for at begå indbrud eller andre former for kriminalitet.

Det er meldingen fra Christiansborg, hvor regeringen lige nu forhandler med S og DF om at gøre det muligt at tilbageholde mindreårige på asylcentrene om natten, hvis de er involveret i kriminalitet. Det skriver berlingske.dk og uddyber sagen:

Udgangsforbuddet er ikke mindst en reaktion på, at en lang række uledsagede drenge og unge mænd fra lande som Marokko siden 2015 har fundet vej til det danske asylsystem.

Drengene fra Nordafrika har en gadeorienteret adfærd, som det hedder, og de bliver sat i forbindelse med misbrug og forskellige former for kriminalitet.

Men da de er mindreårige, og da de ikke er blevet henvist til et bosted eller en lukket institution, er det, som reglerne er i dag, ikke muligt for personalet på et asylcenter at tilbageholde dem.

Berlingske.dk skriver videre: Socialdemokraternes udlændinge- og integrations-ordfører, Mattias Tesfaye, har længe efterlyst, at der bliver grebet ind over for, at uledsagede drenge og unge mænd fra ikke mindst Nordafrika uhindret kan forlade centrene.

Han glæder sig over, at regeringen har indbudt S og Dansk Folkeparti til at samarbejde om at få indført mulighed for udgangsforbud. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har på vegne af regeringen netop holdt det første møde med S og DF.

Mattias Tesfaye er optimist i forhold til at få indført et udgangsforbud allerede før et kommende folketingsvalg.

“Søger et uledsaget barn asyl i Danmark, så er det helt naturligt, at staten må træde ind i rollen som forældre,” siger han og fortsætter:

“Det indebærer også, at man som barn klokken et eller andet om aftenen skal være på sit værelse og ikke rende rundt i et eller andet villakvarter.”

LÆS OGSÅ: Uledsagede børn og Fem indbrud i Blovstrød

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET