Politiet forvirrer vores læsere

Vi havde en humoristisk artikel for et stykke tid siden om færdselspolitiets råd til bilisterne for at undgå bøder - dette råd skal man dog ikke følge i Blovstrød.

Lige inden man når byskiltet 'Blovstrød' står der, at nu må man køre 60 km/t - er det en fælde? Foto: AOB

Lige inden man når byskiltet 'Blovstrød' står der, at nu må man køre 60 km/t - er det en fælde? Foto: AOB

HUMOR  Vi skrev for et stykke tid siden, om hvordan man kan undgå fartbøder:
"Sydøstjyllands Politi havde på twitter lavet en simpel guide til, hvordan man undgår at blive blitzet af ordensmagtens fotovogne. Guiden indeholdt tre punkter. Hvis man overholder dem, skulle det gerne være slut med bøder. Humor kan forekomme.

1. Læg mærke til at der ofte langs vejen står nogle runde skilte med en rund ring. Inde i ringen står nogle sorte tal på en hvid baggrund. Disse tal angiver den tilladte hastighed på denne vejstrækning.

2. Find det instrument på bilens instrumentbræt som enten digitalt eller med en lille pil angiver, hvor hurtigt bilen kører.

3. Nu kommer så det svære. Let foden fra den pedal, som øger din hastighed og afpas det, som dit instrument viser, med det tal, der står inde i den røde ring på skiltet. Hvis du sørger for, at disse to cifre stemmer overens, så slipper du i fremtiden for at få flere fartbøder - og så er det oven i køet en helt lovlig metode."

Risikerer at få en bøde
Men en skarpsindig AOB-læser, Jørgen Damkjær Nielsen, fortæller, at hvis man på Kongevejen her i Blovstrød følger politiets råd og kører efter anvisningerne af de runde skilte med et tal inden i, så risikerer man alligevel at få en bøde: 

”Når man kommer fra Birkerød og kører med 80 km/t, så møder man lige inden Blovstrød et skilt, som viser, at nu må man kun køre 60 km/t. Hvis man således fortsætter med denne hastighed - som politiet anviser - er der stor risiko, for at der falder en bøde - idet man jo kun må køre 50 km/t gennem den nyrenoverede Kongevej.” Hmmm... Humor kan forekomme.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET