I Nordsjælland er huspriserne steget mest i Allerød

Boligsiden.dk oplyser, at priserne steg 10% i Allerød Kommune. Landsgennemsnittet var 4%.

Allerød er den kommune i Nordsjælland, hvor huspriserne er steget allermest; nemlig 10%. Arkivfoto: AOB

Allerød er den kommune i Nordsjælland, hvor huspriserne er steget allermest; nemlig 10%. Arkivfoto: AOB

BOLIGPRISER Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for december – og dermed hele sidste år - viser, at priserne på både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder steg med 4% i det netop afsluttede år. Dermed blev 2018 endnu et jubelår for boligmarkedet.

Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk. siger: ”Priserne på huse og lejligheder er nu steget henholdsvis seks og syv år i træk, så det er business as usual ved afslutningen af et år. For det går rigtig godt på boligmarkedet, og i 2018 fortsatte den vækst, der har gjort 2010’erne til et fantastisk årti for boligejerne.”

‘Boligsiden’ har opgjort, hvor meget priserne på huse er steget i Danmark i 2018, og tallene viser, at priserne steg 10% i Allerød Kommune, der dermed er nummer 12 på listen over kommuner i DK med de største stigninger. Samtidig er Allerød den kommune i Nordsjælland, hvor huspriserne er steget allermest.

Sidste år var endnu et godt år for husmarkedet i Danmark, konstaterer boligsiden: Helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for hele 2018 viser, at priserne på solgte villaer og rækkehuse samlet steg med fire procent, og i 69 af landets 98 kommuner, er priserne på huse blevet højere i løbet af 2018.

Birgit Daetz, siger videre: "Det vidner om en vækst i priserne, der er bredt forankret i hele Danmark, og det er særdeles positivt, for med stigende boligpriser følger også øget vedligehold af husene i nogle af de yderkommuner, hvor det traditionelt har været svært at sælge huse."

Svært at spå om 2019
”De prisstigninger vi så i 2018 vidner om et marked i bedre balance,” påpeger Birgit Daetz. “Om den balance bliver opretholdt i 2019, er svært at spå om. I hvert fald kan forskellige parametre trække udviklingen i forskellige retninger.”

”Huspriserne er steget omkring fire-fem procent de seneste tre år, og vi har i den periode tvivlet på, om det nu også kan fortsætte. År efter år har virkeligheden fejet den tvivl af bordet, og det kan den også gøre i 2019, der derfor kan blive et år, der kommer til at ligne 2018.”

Vi får den første indikation på, om det kommer til at gå den ene eller den anden vej, når Boligsidens Markedsindeks for januar 2019 udkommer den 6. februar.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET