Uro i politiets rækker

Betjente er bekymrede for kontakten til borgerne - efter at der er gennemført en omorganisering.

"Nordsjællands Politi er ved at lukke sig om sig selv,  " lyder det fra en politimand, der ligesom sine kolleger ønsker at være anonym. 

"Nordsjællands Politi er ved at lukke sig om sig selv," lyder det fra en politimand, der ligesom sine kolleger ønsker at være anonym. 

KONTAKT  "Den almindelige kontakt mellem borgerne og politiet er blevet betydeligt mindre de seneste år, og samtidig er åbningstiderne på politistationerne i Nordsjælland i dag de korteste på hele Sjælland." Sådan lyder nogle af kritikpunkterne fra en lang række politifolk, Frederiksborg Amts Avis har talt med den seneste tid. Avisen uddyber:

Og det bliver ikke bedre, selvom Nordsjællands Politi fra i mandags den 3. september, gennemførte en større omorganisering:

Det nærmeste man kommer politiet er fotovognene
"Nærpolitiet og det tætte forhold og ikke mindst kendskab til lokalmiljøet er væk. Det er ikke mange år siden, at der var politistationer i mange mindre byer, og lokale politibetjente patruljerede på gader og stræder og brugte tid på at tale med borgerne. Det gav tryghed. I dag er det nærmeste, mange kommer på politiet, når de passerer en af vores fotovogne," lyder det fra en politimand, der ligesom sine kolleger ønsker at være anonym, fordi han frygter at blive fyret.

Fællestillidsmand i Nordsjællands Politi, Lars Jensen, bekræfter, at en lang række politifolk også har kontaktet ham med dybe frustrationer i forbindelse med den seneste omorganisering.

Politidirektør Jens-Christian Bülow afviser dog kritikken. Til Amtsavisen siger han: "Når vi gennemfører en omorganisering, så er det for at styrke forebyggelsesindsatsen, sikre mere ro til efterforskning samt forbedre sagsbehandlingen og balancen i hverdagen for medarbejderne."

Frustreret
Fællestillidsmand Lars Jensen siger: "Mange har været rigtigt frustrerede, fordi de skal skifte arbejdsområde eller arbejdsplads. I denne omgang er der cirka 250 arbejdspladser, der skal flyttes rundt på. Omorganiseringen er jo besluttet, så vi prøver nu at få det bedste ud af det."

I Rigspolitiets seneste tryghedsundersøgelse fra 2017 fremgår det, at borgernes tillid generelt i landet er faldet fra 84,3 procent i 2013 til 79,2 procent i 2017. Samtidig fremgår det, at tilliden til politiet i Nordsjælland ligger under landsgennemsnittet:

Manglende tillid
"Jeg har også læst undersøgelsen, og den viser, at vi står med en opgave. Tillid er altafgørende for politiets arbejde, og det er ikke tilfredsstillende, at vi ligger under landsgennemsnittet, påpeger fællestillidsmanden.

Frederiksborg Amts Avis har undersøgt politiets åbningstider rundt på Sjælland. Af politikredsenes hjemmesider fremgår det, at Nordsjællands Politi har de korteste åbningstider. Til det siger Lars Jensen:

"Det er jeg ked af at høre på borgernes vegne. Nem adgang og tilgang til politiet er vigtig."