To arrangementer i Blovstrød på søndag

Husk, at på søndag - den 23. september - afholdes der først høstgudstjeneste med efterfølgende bålpandekager og senere på dagen er der byvandring i Blovstrød.

Meteorologerne har lovet tørvejr på søndag, så alt tyder på en oplevelsesrig dag.

Meteorologerne har lovet tørvejr på søndag, så alt tyder på en oplevelsesrig dag.

SØNDAGS-ARRANGEMENTER På søndag er der to større arrangementer her i Blovstrød. Om formiddagen er der høstgudstjeneste med efterfølgende underholdning i præstegårdshaven. Om eftermiddagen inviterer Venstre og SF til en byvandringstur med fokus på Blovstrød Børneby.

HØSTGUDSTJENESTE kl. 10:00

Sognepræst-vikar, Ole Lyngvåg, oplyser: “På søndag holder Blovstrød Kirke en festlig høstgudstjeneste, hvor byens børn bærer høstens gaver ind i kirken, hvor kirkens Voksen-, Børne- og Spirekor medvirker.“

Der bliver bl.a. mulighed for selv at presse æbler til most og bage bålpandekager. Arkivfoto: Blovstrød Kirke

Der bliver bl.a. mulighed for selv at presse æbler til most og bage bålpandekager. Arkivfoto: Blovstrød Kirke

Bålpandekager og æblemost
Efterfølgende holdes der auktion over gaverne i sognegårdshaven, hvor der også vil være bålpandekager, pølser og mulighed for selv at presse æbler til most. Man er meget velkommen til at medbringe en høstgave til auktionen. Pengene går til Soldaterhjemmet i Høvelte.

Alle børn, der vil hjælpe med at bære høstens gaver ind i kirken, møder kl. 9:45 i sognegården.

BYVANDRING kl. 15:00
Byrådsmedlem Olav B. Christensen siger: "Der bygges boliger i Blovstrød og der flytter familier hertil, som det ikke er set i mange år. Der bygges daginstitutioner og der lægges op til en større udvikling af hele børneområdet under temaet 'Blovstrød Børne- og Læringsby'. Det vil vi gerne ud at se på i virkeligheden og snakke med hinanden om."

Undervejs i byvandringen skal Blovstrød Skole besøges. Arkivfoto: AOB

Undervejs i byvandringen skal Blovstrød Skole besøges. Arkivfoto: AOB

Olav B. Christensen tilføjer: "Sidste år havde Venstre et velbesøgt arrangement under overskriften 'Hvad sker der i Blovstrød?', og vi lovede den gang hinanden, at det ville blive gentaget i år. I år arrangerer vi så dagen i samarbejde med SF, da Venstre og SF ser sig som de politiske hovedkræfter bag projektet med 'Børne- og Læringsbyen'."

Enestående mulighed
Nikolaj Bührmann, der er formand for Børne- og Skoleudvalget, ser i visionen om Blovstrød som børne- og læringsby en enestående mulighed for at give børn og unge - samt deres familier - et sammenhængende læringsmiljø.

Nikolaj Bührmann uddyber: "Forskning peger på, at for mange overgange i børns liv giver et trivsels- og læringstab. Det er bl.a. det, som vi forsøger at løse med denne organisering."

Arrangørerne håber, at mange har interesse i at deltage, og invitationen gælder såvel nye tilflyttere, som alle andre herboende i Blovstrød - og kommunen i øvrigt.

Det er planen, at ruten - som er på ca. 2 km - starter ved Blovstrød Svømmehal og går til den nye daginstitution, skolen, den nye bydel vest for Kongevejen og Netto, ligesom man vil besøge et nul-energihus. Turen varer ca. to timer.

Fakta
Allerød Kommunes prognose for børnetallet i Blovstrød forudsiger en stigning over de næste 10 år på 70 pct. (0-16 år under ét), næsten en fordobling i antal børn i skolealderen (6-16 år) og 130 pct. stigning i antal børn i dagpasningsalderen (0-5 år).