Scleroseindsamlingen gav over 20.000 kroner i Allerød

”Vi opnåede et stærkt resultat i Allerød. Indsamlerne blev rigtig godt modtaget, og de mange bidrag blev til over 20.000,- kr.,” siger Martin H. Wolffbrandt, som var indsamlingsleder i Allerød.

24 indsamlere samlede søndag den 9. september 18.965,- kr. ind i Allerød. Dertil kommer mange bidrag via MobilePay. Tilsammen blev bidraget fra Allerød således langt over 20.000,- kroner. Landsresultatet blev 4.121.043,- kroner.

24 indsamlere samlede søndag den 9. september 18.965,- kr. ind i Allerød. Dertil kommer mange bidrag via MobilePay. Tilsammen blev bidraget fra Allerød således langt over 20.000,- kroner. Landsresultatet blev 4.121.043,- kroner.

INDSAMLINGSREKORD Under overskriften ’Venner og familie mod sclerose’ sendte Scleroseforeningen i alt 3.000 frivillige folk på gaden i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden for at samle ind til vigtig forskning. Det samlede indsamlingsresultat for alle byer i de tre regioner lyder i år på over 4,1 millioner kroner. Det oplyser Blovstrød-borgeren Martin H. Wolffbrandt, som var indsamlingsleder i Allerød.

Direktøren for Scleroseforeningen, Klaus Høm, siger: ”Vi er så taknemmelige for den massive opbakning, vi har mødt rundt om i landet. Både fra de mange tusind ildsjæle, der har været på gaden og samle ind - og fra alle de folk, der har åbnet døren derhjemme og givet et bidrag til vores indsamling. Hvert eneste bidrag tæller i den grad, når vi skal uddele penge til ny, vigtig forskning i sclerose. Det giver både os og alle dem, der har sclerose tæt inde på livet, nyt håb for en fremtid uden sclerose. Tusind tak til alle, der har gået en indsamlingsrute, givet et bidrag og hjulpet med at sprede vores budskab.”

Forskning skaber håb
Scleroseforeningen uddeler hvert år mere end 12 millioner kroner til danske og internationale forskningsprojekter. 

Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og der kommer fortsat 600-700 nye tilfælde hvert år. Derfor er ny forskning helt afgørende for at stoppe den negative udvikling.

 ”I Scleroseforeningen kæmper vi både for, at mennesker med sclerose kan leve det bedst mulige liv på trods af sygdommen, men i den grad også for at sætte en stopper for sygdommens udvikling. Vores ultimative mål er at kurere sclerose, men det kræver fortsat massive investeringer i forskning, hvis vi skal blive i stand til at stoppe sygdommen helt. Forskning skaber samtidig nyt håb om en lysere fremtid for de mennesker, der lever med sygdommen, og derfor er indsamlingen så afgørende for vores kamp mod sclerose,” forklarer Klaus Høm.

 Til næste år bliver Scleroseforeningens indsamling for første gang landsdækkende, og landsindsamlingen afholdes søndag, den 8. september 2019.