Naturens og Geologiens dag

Den 16. september er der mulighed for at få en oplevelsestur på cykel bl.a. ved Blovstrød-teglværk og de første lergrave.

Turen går bl.a. forbi de gamle Allerød- og Blovstrød-teglværker og deres første lergrave. Her vil snart en ny bydel rejse sig og en skov blive åbnet. Arkivfoto: AOB

CYKEL-OPLEVELSESTUR  Tag på cykeltur med Steen Andersen, Kurt Borella og Christian Rørdam og oplev og hør om Allerøds geologi og sporene efter teglværkindustrien samt oplev og hør om naturen undervejs. 

På turen stopper vi først ved de gamle Allerød- og Blovstrød-teglværker og deres første lergrave. Her vil snart en ny bydel rejse sig og en skov blive åbnet. Fra teglværkerne cykler vi ud til deres gamle lergrave syd for Ravnsholt ved Tivolihusene og i Vassingerød Old.  

Danmark Naturfredningsforening er arrangør, og fortællere er Steen Andersen, Kurt Borella og Christian Rørdam. Turen er på ca. 10 km, som især går på beskyttede stier, men enkelte steder på offentlig vej. Turen er ikke egnet for mindre børn. 

Arrangementet afvikles søndag, den 16. september og mødestedet er pladsen foran Allerød Bibliotek, kl. 11:00. Turen varer ca. tre timer.

Medbring tøj efter vejret, samt forplejning efter behov. Eventuelle spørgsmål stilles til: fya1@icloud.com

Begrænset deltagerantal
Bemærk at deltagelse kræver tilmelding, og der er begrænset deltagerantal. Tilmelding sker via bibliotekets hjemmeside www.bibliotek.alleroed.dk.