Niras bygger ikke nyt, men overtager IBMs lokaler

En lejeaftale med IBM giver en hurtigere afklaring på pladsbehovet på Niras' hovedkontor her i Blovstrød.

Niras har i nogen tid arbejdet med planer om at bygge til Blovstrød-kontorerne på Sortemosevej mod vest. Disse planer skrinlægges nu helt. Pressefoto

Niras har i nogen tid arbejdet med planer om at bygge til Blovstrød-kontorerne på Sortemosevej mod vest. Disse planer skrinlægges nu helt. Pressefoto

LEJEAFTALE  Efter nogen tids forhandlinger med IBM - som ejer den tilstødende kontorbygning umiddelbart ved siden af Niras' kontorer på Sortemosevej - er der nu indgået  en aftale, som vil løse Niras' pladsproblemer. Det oplyser Niras i en pressemeddelelse.

CFO Kresten Kloch siger: "Det er med tilfredshed, vi nu kan fortælle, at vi har underskrevet en aftale med IBM om at leje deres kontorbygning på Sortemosevej 21. Vi overtager lejemålet 1. oktober 2018, hvor vi vil gå i gang med at indrette og modernisere IBM's lokaler til vores behov." 

Når lokalerne er indflytningsklar, vil der være direkte adgang til de nuværende Niras-kontorer, og den nye fløj vil indeholde flere mødelokaler og supplerende køkken- og kantineområde.

"På den måde rummer denne løsning flere fordele, som betyder, at vi kan tage de nye lokaler i brug langt tidligere, end hvis vi skulle bygge til, og at logistikken i kantineområdet ikke belastes yderligere til trods for, at der bliver flere munde at mætte på Sortemosevej," siger Kresten Kloch.

Allerede nu ligger det fast, at de nye IBM-lokaler skal huse hele forretningsområdet Procesindustri, der lige nu med lidt over 100 medarbejdere sidder i Teknikerbyen i Virum, NIRAS' servicefunktioner og direktionen.

Niras har i nogen tid arbejdet med planer om at bygge til hovedkontoret her i Blovstrød på Sortemosevej mod vest ved den nuværende droneflyveplads. Disse planer skrinlægges nu som følge af den nye aftale med IBM.

I øjeblikket sidder der 842 medarbejder på kontoret i her i Blovstrød og 107 i Virum.