Blovstrød blev i dag lukket halvt inde af Ironman

Ironman Copenhagen medførte ændringer i trafikken i bl.a. Nordsjælland og dermed også Blovstrød.

Det meste af dagen var der gang i pedalerne - her på Stumpedyssevej. Foto: AOB

Det meste af dagen var der gang i pedalerne - her på Stumpedyssevej. Foto: AOB

IRONMAN  Da omkring 3.000 atleter fra over 50 lande i dag bl.a. skulle cykle 180 kilometer i København og Nordsjælland, kunne det ikke undgå, at der blev ændringer i trafikken. Det mærkede vi også her i Blovstrød.

Deltagerne skulle cykle to gange rundt ad en rute langs Strandvejen til Humlebæk, vest over mod Hillerød og ind mod hovedstaden ad Kongevejen i Blovstrød. Dette betød, at den sydgående kørebane på Kongevejen var forbeholdt rytterne, og bilisterne kunne således kun køre ad den nordgående kørebane. Kom man f.eks. fra Sandholmgårdsvej og ville til Allerød, blev man stoppet ved Kongevejen, idet man ikke måtte passere krydset, og man blev således henvist til at køre mod nord i retning Hillerød.

Hvor Stumpedyssevej   løber ud i Kongevejen blev cykelrytterne dirigeret mod syd mod Blovstrød. Foto: AOB

Hvor Stumpedyssevej løber ud i Kongevejen blev cykelrytterne dirigeret mod syd mod Blovstrød. Foto: AOB

En læser fortæller til AOB: Kom man fra Lynge og kørte ad Nymøllevej og ville til Blovstrød, blev man i god tid orienteret om at Kongevejen var spærret, og man blev derfor henvist til at køre over Høvelte. Problemt var blot det, at henvisningsskiltet stod placeret efter, at man skulle være drejet til højre ad Skovmosen. Dette krævede en u-vending på Nymøllevej, men til sidst kom man dog frem til Kongevejen, og ved Høveltevejs udmunding ved Kongevejen fik man lov til at køre til venstre mod nord til Blovstrød.