Et brag af en fødselsdagsfest

Blovstrød Skole afviklede i fredags sin 80 års fødselsdag, hvor bl.a. rigtig mange tidligere elever var mødt frem.

Blandt andet holdt borgmester Karsten Längerich tale. Han kunne fortælle, at den nye skole, som blev åbnet for 80 år siden, havde kostet 172.000 kroner. Foto: AOB

FØDSELSDAGSFEST  Når man ankom til skolen i fredags for at ønske tillykke med 80-års fødselsdagen, blev man mødt med to livgarders velkomstmusik i skolegården. Senere marcherede de ind i festsalen, hvor rigtig mange tidligere og nuværende elever var mødt frem - mange med forældre. 

Her blev der budt velkommen af skoleleder Anna Recinella, hvorefter borgmester Karsten Längerich holdt tale. Senere holdt også Blovstrød-borgeren og formanden for Børne- og Skoleudvalget Nikolaj Rachdi Bührmann tale.

Borgmester Karsten Längerich kiggede i sin tale bl.a. tilbage på skolens historie. Den går helt tilbage til den første skole i Blovstrød Sogn fra 1724. I 1938 indviede Blovstrøds sogneråd så den nuværende Blovstrød Skole, og da den var taget i brug, blev den gamle stråtækte skole efterfølgende revet ned.

172.000 kr. for den nye skole
Karsten Längerich oplyste endvidere, at den 'nye' Blovstrød Skole kostede den store sum af 172.000 kr. og var en af de første landsbyskoler, der opfyldte kravene i skoleloven med skolekøkken og sløjdlokale.

Udover taler bød fødselsdagen også på megen underholdning, blandt andet af skolens elever, og 5. årgang imponerede ved at spille hittet fra Titanic "My heart will go on" - på blokfløjter, hvor gæsterne til sidst sang med. 

Senere var der tryllekunstner og klovnenumre samt fællessang i festsalen, hvor 'Blovstrødsangen' og fødselsdagssangen 'Happy Birthday' blev sunget af elever, forældre, naboer, Blovstrød-borgere og masser af tidligere elever - ledsaget af lærernes fantastiske orkester.

Overalt på skolen vrimlede det med gæster, og i gymnastiksalen var der åbnet op for de gamle arkiver med bl.a. ældre skolebilleder og fotos fra selve skolen og omegn samt avisartikler om den i sin tid lukningstruede skole.

En af de ældste gæster - den 88-årige Leif Nielsen - kunne fortælle til AOB, at han gik i Blovstrød Skole, da den nye bygning blev taget i brug - så han var helt med fra 'fødslen'. Han bor stadig i Blovstrød men har dog solgt sit hus og bor nu i en plejebolig.

Plan B
Oprindelig var planen, at flere af arrangementerne skulle afvikles i skolegården, men pga. af regnvejret måtte man benytte plan B, hvor alt foregik indendøre - det var dog uden de store problemer. 

Da skoleleder Anna Recinella takkede af til de mange gæster kunne hun samtidig oplyse, at der senere på aftenen ville blive varmet op til alle tiders fødselsdagsfest for skolens personale.

AOBs fotograf bringer nedenfor en række klip fra dagens festligheder.

Udover borgmesteren holdt også formanden for Børne- og Skoleudvalget Nikolaj Rachdi Bührmann tale. Foto: AOB

Efterfølgende imponerede skolens elever - 5. årgang - ved at spille hittet fra Titanic "My heart will go on" - på blokfløjter, hvor gæsterne til sidst sang med. 

Teksten til "My heart will go on" var vist på storskærm, så alle gæsterne til sidst kunne synge med. Foto: AOB

Alle var 'fanget' af den fantastiske fremførelse af "My heart will go on". Foto: AOB

Skolen havde åbnet arkivet for bl.a. fotos fra selve skolen og omegn samt avisartikler om den i sin tid lukningstruede skole. Foto: AOB

Mange studerede de gamle fotos - specielt de gamle skolebilleder. Foto: AOB

Den 88-årige Blovstrød-borger, Leif Nielsen, var med til fødselsdagen og fortalte, at han tydeligt kunne huske den gamle hvide, stråtækte skole, som lå helt ned til gadekæret. Børge var elev på skolen, også da de nye bygninger blev åbnet i 1938. Foto: AOB

I festsalen var der senere tryllekunstner og klovnenumre. Foto: AOB

Skoleleder Anna Recinella fik i dagens anledning overrakt en buket ballonblomster. Foto: AOB

Der blev klappet i takt da alle sang med på fødselsdagssangen 'Happy Birthday'. Foto: AOB

Lærernes fantastiske orkester spillede bl.a. til 'Blovstrødsangen' og fødselsdagssangen 'Happy Birthday'. Foto: AOB