På vandring i det militære øvelsesterræn

Igen i år er der en guidet vandring på søndag, den 26. august for alle interesserede borgere.

Alle interesserede borgere kan komme med på vandringen på øvelsesterrænet. Pressefoto fra et tidligere arrangement

Alle interesserede borgere kan komme med på vandringen på øvelsesterrænet. Pressefoto fra et tidligere arrangement

VANDRING  Igen i år tilbyder Den Kongelige Livgarde i samarbejde med Allerød Kommune en vandretur i øvelsesterrænet for alle interesserede borgere.

Vandringen gennemføres nu på søndag, den 26. august kl. 11:00 og varer ca. 2,5 time. Ved vandringen vil seniorsergent Henrik Munck - der er ansvarlig for øvelsesterrænet - vise rundt i den fantastiske natur, som findes i det militære område.

"Vi starter turen med at gå ind på Garderkasernen og ser mindemonumentet for faldne gardere, hvorefter vi kommer forbi det store garagebyggeri, som lige nu pågår," forklarer Henrik Munck og fortsætter:

"Herefter vil vi gå ud i terrænet og komme forbi Drabæk Mose og Høvelte Fredsskov, inden vi går ned og ser på det færdige resultat af støjdæmpningen af Sjælsø Skydebane." LÆS HER

Naturområdet bevares
Ud over Henrik Munck vil chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst og kammerherre Mads Rahbek samt Allerøds borgmester Karsten Längerich deltage i vandringen.

"Én af fordelene ved at være en garnisonskommune og huse Livgarden er, at vi helt naturligt får bevaret store naturområder. Grundet vores gode samarbejde med Livgarden har vi samtidig mulighed for at tilbyde de her vandringer i områder, som normalt ikke er åbne for offentligheden. Jeg håber at se mange borgere til vandringen," siger Karsten Längerich.

Ruten er cirka 4,5 km lang og er planlagt, så en barnevogn kan komme med på turen. Det anbefales at tage fornuftigt fodtøj på i forhold til vejrliget.

Man mødes kl. 11:00 ved hovedvagten på Garderkasernen, Høveltevej 111.