'Børn på vej' - I morgen starter skolerne i Blovstrød

Sommerferien er nu slut, og det betyder, at der vil være mange børn på vejene i morgen, mandag.

Ved alle skoler i Allerød er der sat sorte skilte op med den gule tekst 'Børn på vej'. Her vist på Kærvej ved Blovstrød Skole. Foto: AOB

Ved alle skoler i Allerød er der sat sorte skilte op med den gule tekst 'Børn på vej'. Her vist på Kærvej ved Blovstrød Skole. Foto: AOB

Nu er sommerferien slut for skolebørnene, og det betyder, at der vil være mange børn på vejene i morgen, mandag. Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Allerød Kommune sætter alt ind på, at der passes godt på børnene i trafikken

Det sorte skilt med den gule tekst 'Børn på vej' er sat op rigtig mange steder rundt om i hele landet - også i Allerød. Skiltene skal minde trafikanterne om, at fra i morgen, når sommerferien er slut, vil der være mange flere børn på vejene, og dem skal der passes ekstra godt på. 

'Børn på vej'-kampagnen, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag, er en årlig tilbagevendende kampagne, men som noget nyt i år, står skiltene ikke alene - kampagnen rækker nemlig også en hånd ud til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene at færdes sikkert i trafikken. 

”Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder”, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse fra Allerød Kommune.

På sikkertrafik.dk/mitbarn kan man som forælder tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

Ligesom de forgående år vil også politiet være med under børnenes skolestart. Flere steder bliver der nemlig gennemført en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.