Så er Kongevejens 2.etape 'færdig'

Asfaltarbejderne og afstribningerne er i denne omgang nu på plads på Kongevejens anden etape. 

Som bekendt endte det med en asymetriske løsning af Kongevejens anden etape, hvor vestsiden er gjort helt færdig med nye granitkantsten, og hvor østsiden blev en 'halv' løsning, hvor man har bevaret de fleste gamle ødelagte betonkantsten. Foto: AOB

Som bekendt endte det med en asymetriske løsning af Kongevejens anden etape, hvor vestsiden er gjort helt færdig med nye granitkantsten, og hvor østsiden blev en 'halv' løsning, hvor man har bevaret de fleste gamle ødelagte betonkantsten. Foto: AOB

FÆRDIG  Nu er arbejderne i denne omgang helt færdige ved Kongevejens anden etape. Det endte som bekendt med en skrabet og asymetrisk løsning af vejen, hvor vestsiden er gjort helt færdig med nye granitkantsten, og hvor østsiden derimod må nøjes med de gamle nedslidte betonkantsten og en lappeløsning af cykelstien.

Midterrabatten er forenklet og udført med lyse granitskærver på det meste af strækningen, men der blev ikke råd til at udføre en ny støjdæmpende asfalt, som oprindeligt lovet - og det vil tidligst ske i 2021, har kommunen oplyst.

Oprindeligt havde Cowi forslået, at på den vestlige side skulle der ikke udføres fortov. Det er dog senere blevet ændret, så en del af cykelstien er blevet inddraget til fodgængere - en god løsning. Foto: AOB

Oprindeligt havde Cowi forslået, at på den vestlige side skulle der ikke udføres fortov. Det er dog senere blevet ændret, så en del af cykelstien er blevet inddraget til fodgængere - en god løsning. Foto: AOB

Østsiden af Kongevejen med den 'halve løsning', hvor over 100 af de gamle forvitrede kantsten er blevet bevaret, og hvor cykelstien ikke er blevet repareret overalt. Foto: AOB

Østsiden af Kongevejen med den 'halve løsning', hvor over 100 af de gamle forvitrede kantsten er blevet bevaret, og hvor cykelstien ikke er blevet repareret overalt. Foto: AOB