Ild i mejetærsker nær privatskolen i Blovstrød

"Branden blev hurtigt slukket, men kunne have udviklet sig til en større brand," siger holdleder.

Der gik ild i en mejetærsker under høstarbejdet på en mark nær Allerød Privatskole. Arkivfoto: AOB

Der gik ild i en mejetærsker under høstarbejdet på en mark nær Allerød Privatskole. Arkivfoto: AOB

BRAND  Det var en potentielt farlig situation, der i går torsdag, den 26. opstod, da der kl. 16:42 gik ild i en mejetærsker under høstarbejde på en mark nær Allerød Privatskole. Det kunne have udviklet sig til en større brand, men Nordsjællands Brandvæsen var hurtigt på pletten. Det skriver allerødnyt.dk og uddyber:

"Vi var hurtigt fremme og fik begrænset ilden til kun at omfatte mejetærskeren. Alt er jo knastørt, og det kunne have udviklet til en større brand, men som forløbet blev, var der ingen fare for nogen eller noget, så ros til alle," siger holdleder på opgaven, Kent Mathiesen, og fortsætter:

"Der er god grund til at fremhæve, hvor vigtigt det er, at der gøres en hurtig indsats, både i den konkrete situation, men også generelt, og vi har da også stor opmærksomhed på, at vi har tørke og hedebølge. I Allerød Kommune har vi ellers kun haft mindre brande at tage os af i kategorien natur-, skov- og markbrande, men igen er det netop den hurtige indsats, der har bevirket, at brandene ikke har udviklet sig til større hændelser."

Årsagen til branden i mejetærskeren er formentlig tekniske problemer, oplyser Nordsjællands Brandvæsen.