Tørken varer ved...

Vejrudsigten melder ikke om regn i de førstkommende 14 dage.

Det er efterhånden svært at huske, hvornår vi sidst har fået et ordentligt regnskyl .  Nogle steder er små søer helt udtørret og er blevet til krakelerede tørre lerflager. Foto: AOB

Det er efterhånden svært at huske, hvornår vi sidst har fået et ordentligt regnskylNogle steder er små søer helt udtørret og er blevet til krakelerede tørre lerflager. Foto: AOB

TØRKE  Der er ikke meget, der tyder på, at vi får regn lige med det samme. Holder man for tiden ferie i Danmark, så er det jo skønt med varme og sol - især hvis man kan komme til stranden, men er man bundet til sit hus og have, er det lige før man sukker efter nogle gode, kraftige regnbyer. Mange haveejere må konstatere at græsplænen faktisk er blevet en indtørret, brun 'måtte', og mange planter lider meget under tørken.

Mange grønne græsplæner er faktisk blevet til en stor indtørret, brun 'måtte'. Foto: AOB  

Mange grønne græsplæner er faktisk blevet til en stor indtørret, brun 'måtte'. Foto: AOB 

Også flere af de nye vejtræer langs Kongevejen lider under den lange tørke. Foto: AOB

Også flere af de nye vejtræer langs Kongevejen lider under den lange tørke. Foto: AOB

Insekterne elsker hedebølgen og lægger millioner af æg lige nu, og rigtig mange planter er angrebet af bladlus, og til trods for at vejtræerne langs Kongevejen løbende bliver vandet, er der flere, som lider under den lange tørke.

En god nyhed
Og selvom konsekvenserne af de fire ugers rekordvarme melder sig, er der dog en god nyhed for haveejerne.

Det knastørre sommervejr er absolut ikke dræbersneglens foretrukne. Det betyder, at man i disse tider er blevet en fjende kvit.

"Det er lige præcis den her manglende nedbør, der gør, at dræbersnegle ikke formerer sig, siger Jes Aagaard, der er naturvejleder i Naturstyrelsen, i Go' morgen Danmark. 

Det varme vejr betyder nemlig, at dræbersneglene tørrer ud, hvis de aktivt leder efter føde eller en anden snegl at parre sig med. Derfor er de gået i dvale.

"De har gravet sig ned til der, hvor der er en smule fugt endnu. Der ligger de og venter på, at der kommer vådere tider. Men lige nu er det sådan, at man kan gå en tur i haven om aftenen uden at skulle kigge på de slimede bæster," siger naturvejlederen.

Og da vejrudsigten ikke melder om regn de kommende 14 dage, tyder det altså på, at vores haver vil være ganske fri for snegle - i hvert fald et godt stykke tid endnu.