Du må gerne benytte grillen - selv her i tørkeperioden

Hvis grillen står på et ikke-brandbart underlag, må du gerne grille derhjemme.

Hvis grillen står på et ikke brandbart-materiale, som fx fliser, er det tilladt at grille i sin have.

Hvis grillen står på et ikke brandbart-materiale, som fx fliser, er det tilladt at grille i sin have.

BRANDFRYGT  I løbet af de seneste par døgn har Nordsjællands Politi fået en del anmeldelser om ild i de fri. Da afbrændingsforbuddet stadig gælder, får det naboer og andre til at kontakte politiet, men indtil videre har det ikke resulteret i nogen bøder fra politiets side.

Vagtchef, Erik Skriver, fra Nordsjællands Politi siger til Frederiksborg Amts Avis: "Det har både været i haver, strand og fritidsarealer, der har været anmeldelser, men når vi er kommet til stedet, så har der ikke været nogen fare på færde."

Tørkeniveauet helt i top
De seneste måneders knastørre vejr har sendt tørkeniveauet helt i top, så der kun skal få gnister til at starte en brand i det fri. Det så man så sent som i lørdags eftermiddag. I nærheden af Ølstykke var der en større markbrand, men politiet vurderede, at den blev antændt af markredskaber, der ramte en sten og slog gnister. På den baggrund er det ifølge vagtchefen godt at være forsigtig, men man skal også være opmærksom på, at det fortsat er tilladt at grille derhjemme.

"Når man har et brandsikkert underlag, så må man stadig gerne grille," siger Erik Skriver til Frederiksborg Amts Avis.