Listetyve udnytter sommervarmen

Vinduer og døre er med til at køle huset ned. Desværre give det også frit spil for listetyvene i sommervarmen.

Politiet råder alle til at sikre både døre og vinduer - også selvom man blot er væk i kort tid. Temafoto

Politiet råder alle til at sikre både døre og vinduer - også selvom man blot er væk i kort tid. Temafoto

LISTETYVE  Det er fristende at lade døre og vinduer stå åbne på vid gab i sommervarmen, men det er ikke kun kølig luft, der kommer ind. Nordsjællands Politi advarer nu mod flere tilfælde af listetyve, der udnytter de høje temperaturer til at stjæle fra private hjem.

I de seneste døgn har politiet fået flere anmeldelser om listetyve, der har sneget sig ind, selvom der har været nogen hjemme.

Politiinspektør Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi siger i en pressemeddelelse: "Det er meget uforskammet at liste ind i et andet menneskes bolig for at stjæle, og det gør det ikke bedre, at der endda er nogen hjemme. Forhåbentlig kan vi med denne advarsel medvirke til, at færre bliver udsat for det." 

Et af tyverierne skete i sidste uge, hvor en mand tog et bad midt på dagen. Da han kom ud igen, havde en listetyv stjålet et par computere og en mobiltelefon fra mandens hjem. Politiet råder derfor alle til at sikre både døre og vinduer - også selvom man blot er væk i kort tid.