Måske ingen Skt.Hansbål i år

Der er nu indført forbud mod afbrænding med virkning fra dd. - I værste fald får det også konsekvenser for afbrænding af årets Skt.Hansbål.

Nordsjællands Brandvæsen følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt - men mon Skt.Hansbålene er i fare? Foto.: AOB

Nordsjællands Brandvæsen følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt - men mon Skt.Hansbålene er i fare? Foto.: AOB

FORBUD  Nordsjællands Brandvæsen indfører forbud mod afbrænding i Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal kommuner med virkning fra i dag - den 7. juni kl. 12.00.

Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke, som giver forhøjet risiko for brand i haver, på marker og i skove.

Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Forbuddet gælder dog ikke anvendelse af grill i private haver, hvor grillen er placeret på fliser eller lignende.

Der er et stykke tid til den 23. juni - Skt.Hansaften - men tilsyneladende vil der ind til vider kun komme lidt regn på mandag, og temperaturen vil senere stige helt op til tæt på de 30 grader. Skt. Hansbålet kan således komme i fare - men meget kan jo ske endnu.

Nordsjællands Brandvæsen følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt. Ophævelse af forbuddet vil blive informeret her på AOBs hjemmeside, i pressen og på de fire kommuners hjemmesider.

Forbuddet er udstedt efter § 5 i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.