Det var kattens...

Ifølge Mark- og vejfredsloven er katteejere - på trods af kattens strejfende natur -forpligtet til at holde den på sin egen grund. 

Der er ikke noget så sødt som en ungkat - men den kan dog også være til gene for naboer m.fl. Temafoto

Der er ikke noget så sødt som en ungkat - men den kan dog også være til gene for naboer m.fl. Temafoto

KATTEPINE  I går havde AOB en fremlysning af en sød, kælen kat, som dog generede personalet og børnene i Brumbassen LÆS HER. Den var der både om dagen og om natten.

Vi har siden fået en henvendelse fra en anden læser, som også har været generet af en stribet grå ungkat, som stille og rolig gik rundt inde i den fremmede bolig og studerede alle lokaliteterne og afprøvede flere møbler. Siden har borgeren dog prøvet at 'skyde' katten med en vandpistol, hvilket dog endnu ikke har givet noget resultat.

En tredje læser skriver på Facebook: "Den omtalte kat opholder sig meget på Byagervej, hvor den altid er sulten og er derfor blevet fordret den sidste uges tid. Det er en lille kat af alder, og den er øremærket."

Katten skal holdes på egen grund
Mange husejere føler sig generet af katte fra nabolaget. Kattens Værn modtager dagligt opkald om klager over katte pga. alt fra kattepoter i blomsterbedet og kattelort i børnenes sandkasse til ridser i kølerhjelmen og fisk, som jages i havedammen. 

Det er helt sikkert, at det er de færreste katteejere, som er klar over, at - ifølge Mark- og vejfredsloven - er man, på trods af kattens strejfende natur, forpligtet til at holde sin kat på egen grund. Man er derfor i sin gode ret til at jage uønskede katte væk. 

Langt de fleste katte er bange for vand. Det kan derfor være et effektivt middel at sprøjte efter den med fx vandslangen. Katten kan blive så forskrækket, at den holder sig fra at besøge din have en anden gang. 

Du kan også have held med at hamre 2 grydelåg hårdt sammen i nærheden af katten. Det kan give den et effektfuldt chok.

LÆS OGSÅ fra BOLIUS:  Hvordan holder du katte væk fra haven?