Syv års fængsel

To mænd, som havde relationer til rocker- og bandemiljøet, er nu blevet idømt efter biljagt, som endte i Blovstrød.

Efter en biljagt kørte de to dømte galt i T-krydset ved Kongevejen og Sortemosevej her i Blovstrød. Flugtbilen kørte ind i hegnet ved Blovstrød Skole og væltede et trafikskilt. Foto: AOB

Efter en biljagt kørte de to dømte galt i T-krydset ved Kongevejen og Sortemosevej her i Blovstrød. Flugtbilen kørte ind i hegnet ved Blovstrød Skole og væltede et trafikskilt. Foto: AOB

DOMSFÆLDELSE  To LTF-medlemmer, der i oktober 2017 blev stoppet efter en biljagt i Blovstrød LÆS HER, er nu blevet idømt syv års fængsel og udvisning til den ene.

Nævningetinget ved retten i Hillerød fandt LTF-medlemmer fra Helsingør skyldige og idømte dem syv års fængsel og udvisning for bestandigt til den ene for at være i besiddelse af en skudklar automatpistol og for at have forsøgt at bringe andres liv eller førlighed i fare i Allerød. Det skriver Ekstra Bladet og uddyber:

De to dømte var i Allerød under en jagt på fjender fra den rivaliserende ’Allerød-gruppering’. Det opdagede politiet, og efter en kort biljagt kørte de to dømte galt i T-krydset ved Kongevejen og Sortemosevej her i Blovstrød. Flugtbilen kørte ind i hegnet ved Blovstrød Skole og væltede et trafikskilt.

Magasin med syv skarpe skud
Ekstra Bladet skriver videre: Retten fandt det bevist, at de to bandemedlemmer på 20 og 21 år sammen med flere uidentificerede medgerningsmænd havde til hensigt at skyde i området omkring Ørnevang i Allerød. Det skulle ske som led i et bandeopgør, og LTF-medlemmerne havde derfor medbragt en skarpladt halvautomatisk pistol af mærket Crvena Zastava kaliber 7,65 mm isat et magasin med syv skarpe skud.

Ifølge politiet er 'Allerød-grupperingen' ikke en registreret bande, men en kriminel gruppering, der har tilknytning til en kriminel Københavnsk gruppering, som de ikke vil sætte navn på. Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om banden 'Brothas', som LTF på daværende tidspunkt lå i krig med i København.