HusCompagniets udstillingsby i Blovstrød er ulovlig

I følge lokalplanen for Grønningen strider HusCompagniets udstillingsby mod bestemmelserne for området.

De fem huse, som danner HusCompagniets udstillingsby i Grønningen her i Blovstrød, strider mod lokalplanens bestemmelser. Foto: AOB

De fem huse, som danner HusCompagniets udstillingsby i Grønningen her i Blovstrød, strider mod lokalplanens bestemmelser. Foto: AOB

UDSTILLINGSBY  Allerød Kommune vurderer, at  den nuværende anvendelse af firmaets fem udstillingshuse strider mod lokalplanens §§ 3.4 og 3.5. Arealet fremstår ikke som et typisk boligområde med boliger, bl.a. fordi der er opsat reklameskilte og flag. Det vurdere at der er tale om udstillingshuse, som er at sidestille med erhverv.

Lokalplanens bestemmelser siger, at området er til beboelse, og ikke til erhverv. Der igangsættes nu en sagsbehandling med henblik på en lovliggørelse i overensstemmelse med lokalplanen.

HusCompagniet har jo i flere år arbejdet på at etablere en udstillingsby på fem huse på dette område, hvilket ikke kan komme bag på kommunen, så mon ikke firmaet kan få en dispensation, da der jo ikke er tale om en permanent løsning, men at husene senere sælges til almindelig helårsboligformål. Det vil kun tiden vise.

fakta2 3.jpg