Bloustrød i 1913

AOB har mange kort, som viser Blovstrød gennem tiderne - her er et fint kort fra 1913.

Her er et udsnit af et kort fra 1913, hvor man bl.a. ser gårdene omkring gadekæret, som den gang var betydelig større end i dag.   Illustration:   P. Christian Rasmussen  

Her er et udsnit af et kort fra 1913, hvor man bl.a. ser gårdene omkring gadekæret, som den gang var betydelig større end i dag. Illustration: P. Christian Rasmussen  

BLOUSTRØD  I forbindelse med Blovstrød Vandværks 100 jubilæum for 4 år siden var redaktionen gennem mange af vandværkets arkiver. Her fandt vi bl.a. et gammelt kort, som i 1913 blev udarbejdet af ingeniør P. Christian Rasmussen 'til brug ved opførelsen af byens vandværk'. Det er et rigtig fint farvelagt kort, hvor teksterne dog først er indsat i 1975.

Kortet viser alle de gårde, der på det tidspunkt lå rundt om gadekæret, som den gang bestod af en betydelig større sø, der havde forbíndelse til en lidt mindre dam. Det er er interessant at studere de enkelte vejforløb, som gennem tiden er blevet ændret en hel del.

Du kan se andre kort over Blovstrød ved at gå ind på vores side, som hedder 'Kort og godt'. LÆS HER

Hele kortet er i A3-format og strækker sig fra nord ved Lille Blovstrødvej, hvor slagtergården lå, til syd, hvor træskomandens hus var placeret ved Kirkestien. Bemærk, at Smedegyden og Møllestien begge gik helt ud til Kongevejen. Blovstrød Allé hed den gang Sognevejen. Ved Kongevejen lå der to smedjer - kun 200 meter fra hinanden. Illustration:   P. Christian Rasmussen

Hele kortet er i A3-format og strækker sig fra nord ved Lille Blovstrødvej, hvor slagtergården lå, til syd, hvor træskomandens hus var placeret ved Kirkestien. Bemærk, at Smedegyden og Møllestien begge gik helt ud til Kongevejen. Blovstrød Allé hed den gang Sognevejen. Ved Kongevejen lå der to smedjer - kun 200 meter fra hinanden. Illustration: P. Christian Rasmussen