Stier og fortove kommer nu under lup

Kvaliteten af kommunens veje, stier og fortove skal sikres via bedre overblik.

Nu skal det være slut med huller i veje, stier og fortove. Mon så ikke også fortovene på Blovstrød Allé bliver rettet op? Foto: AOB

Nu skal det være slut med huller i veje, stier og fortove. Mon så ikke også fortovene på Blovstrød Allé bliver rettet op? Foto: AOB

VEJMANUAL  Nu skal Allerød Kommune have bedre styr på sine veje, stier og fortove, for nu har byrådet sat midler af til til at skabe et bedre overblik over, hvordan kommunes stier og fortove har det, og hvad der skal gøres for at sikre en bedre kvalitet i bymiljøet. Der skriver allerødnyt.dk og uddyber:

Baggrunden for dette er ifølge formanden for Teklnik-, Erhvervs-, Plan- og Mijøudvalget, Miki Dam Larsen, at få et professionelt grundlag for en prioritering og en mere entydig tilgang ved beslutninger for anlæg og vedligehold.

"Allerøds vej- og stisystem er af meget forskellig kvalitet og udtryk. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal der udarbejdes en manual, som giver os en effektiv mulighed for at holde overblik over kommunes veje- og stisystemer," siger Miki Dam Larsen.

Første del af projektet er at få kommunens stier og fortove registreret. Herefter udarbejdes en kvalitets- og designmanual, som tager stilling til belægninger, hastighedsdæmpning, byrumsinventar og belysning.

For en hel del år siden var der kritik af fortovenes tilstande på Blovstrød Allé - og ikke meget er der sket siden. Nu kan man håbe, at det vil hjælpe med en ny kvalitets- og designmanual. Arkivfoto: AOB

For en hel del år siden var der kritik af fortovenes tilstande på Blovstrød Allé - og ikke meget er der sket siden. Nu kan man håbe, at det vil hjælpe med en ny kvalitets- og designmanual. Arkivfoto: AOB