Generer helikopterne ikke?

En hel del af AOBs læsere mener ikke, at helikopterne generer. Måske fordi de ikke bor midt i problemet.

Militæret erkender selv, at de undertiden flyver meget lavt over en del af vores bebyggelser, og hvor støjen kan virke meget voldsom, især med flyvevåbnets EH-101 Merlin, der er en relativ stor helikopter.   Foto: Flyvevåbnet

Militæret erkender selv, at de undertiden flyver meget lavt over en del af vores bebyggelser, og hvor støjen kan virke meget voldsom, især med flyvevåbnets EH-101 Merlin, der er en relativ stor helikopter. Foto: Flyvevåbnet

OVERFLYVNINGER  Efter at vi i fredags skrev om, at forsvaret søger om at fordoble helikopter-overflyvningerne her i området, har der på Facebook været mange meninger om denne sag. Langt de fleste mener ikke, at helikopterne generer, og at det er en gene, man må leve med.

Her er klip fra nogle af de læsere, som ikke er generet:

 • Vi bor i den nordlige ende af Blovstrød - Blomstermarken, og jeg vil vove at påstå, at vi ikke er generet af overflyvningerne - i hvert fald kun meget sjældent...
 • Bor på Bakketoppen og her høres det kun fjernt. På ingen måde generende.
 • Jeg bor i Høvelte Landsby og hører sjældent helikopterstøj. Når det alligevel sker, opfatter jeg det som sød musik og bevis på, at jeg får noget for mine skattekroner.
 • De er ikke til gene. Det er minimalt hvad man hører til dem. Folk skal tage sig sammen og se ud over egen næsetip.
 • Det generer heller ikke mig. Bor i Byparken, som er midt i Blovstrød.
 • Forstå det nu - Det er et øvelsesområde vi bor i, og det er noget vi selv har valgt! Vi er jo fri til at flytte, hvis det ikke passer os alligevel.
 • Tag det som en oplevelse!

Her er så klip fra borgere, som føler sig generet af overflyvningerne:

 • Flyver de virkelig kun 20 dage om året nu? Synes da man hører dem oftere, som næsten hver dag.
 • Synes også det er hyppigere.
 • Vi hører dem meget "Pilegårdsvej".
 • Det er voldsomt ....
 • Det er rigtigt, at militæret var der, før vi flyttede til Blovstrød, men vi var ikke klar over, at vi på det sidste nu også skulle 'angribes' af militærets støj fra oven - lige over vor egen private ejendom.

AOB mener:
Flere af indlæggene bærer klart præg af, at de personer, som slår støjproblemet hen, ikke har de oplevelser, som flere andre har - de bor simpelthen ikke i nærheden af problemet. Selvfølgelig skal militæret - i en begrænset periode - afholde øvelser med deres helikoptere over øvelsesterrænet, men når helikopterne flyver så lavt og lige hen over vore boliger, så man ikke kan få ørenlyd, og børn vågner om aftenen og ikke kan sove videre, og maskinerne skaber vibrationer i huset, så porcelænet klirrer, så må man vel sige, at grænsen er nået.

Det er muligt, at det kun er en mindre del af Blovstrød, som oplever et så voldsomt støjproblem, men det gør det dog ikke mindre for disse borgere. 

En fordobling af overflyvningerne vil kun gør problemet dobbelt så stort.

Erkender det virker voldsomt
Redaktionen har tidligere talt med med Kaptajn Jakob Clod Asmund fra 'Center for luftoperationer ved Forsvarsakademiet', som erkender, at flyvning over bebyggelser  i lav højde kan støjmæssigt virke voldsomt, især med flyvevåbnets EH-101 Merlin, som er en relativ stor helikopter.