Unik landsbystemning omkring begravelseskaffe

Blovstrød Kirke efterlyser hjælp til servering af begravelseskaffe.

"Begravelseskaffen er meget populær, og vi kunne derfor godt bruge et par hænder mere til at hjælpe,” forklarer oldfrue Gunhild Fjord. Collage: AOB

"Begravelseskaffen er meget populær, og vi kunne derfor godt bruge et par hænder mere til at hjælpe,” forklarer oldfrue Gunhild Fjord. Collage: AOB

LOKALHJÆLP  På nogen måder er Blovstrød - trods vokseværk - stadig en landsby på den gode måde. En af måderne det viser sig på, er en fin tradition for at man hjælper sine naboer, når de rammes af dødsfald.

”I Blovstrød har man et ret unik tradition for at lokale fra byen hjælper til hver eneste gang der er begravelseskaffe i sognegården,” fortæller sognepræst Kristine Krarup Ravn og fortsætter:

”Tit har de nærmeste pårørende til en begravelse rigeligt at gøre med at holde sammen på sig selv midt i en stor sorg og her er det en meget stor hjælp, at de ikke også har det praktiske omkring en begravelseskaffe at tænke på, men bare kan sætte sig til bords i sognegården efter begravelsen og lade frivillige om at sørge for det praktiske med kaffe og kringle. ”

Gennem den sidste tid har kirken imidlertid mærket en stigning i forhold til hvor mange der ønsker kaffe: ”Begravelseskaffen er meget populær, og vi kunne derfor godt bruge et par hænder mere til at hjælpe,” forklarer oldfrue Gunhild Fjord, som står for at koordinere hvem der hjælper til med kaffen ved at ringe rundt efter en liste. 

”Jeg ringer rundt til vores frivillige hver gang vi har brug for hjælp, men jeg forventer bestemt ikke, at man altid er klar til at springe til. Det er dog en stor fordel, hvis man er eksempelvis pensionist, da kaffen næsten altid er først på eftermiddagen. ”

Alle, som kunne tænke sig at hjælpe med at lave begravelseskaffe, er velkommen til at kontakte Gunhild Fjord på telefon 30 30 35 43.