Hastighedsmåling - også i Blovstrød

I denne uge er der en landsdækkende kampagne mod for høj fart.

Politiet har specielt i denne uge fokus på fartsyndere - også i Blovstrød. Manipuleret foto: AOB

Politiet har specielt i denne uge fokus på fartsyndere - også i Blovstrød. Manipuleret foto: AOB

HASTIGHEDSMÅLING  I denne uge - uge 16 - har politiet i hele Europa og også i Nordsjælland og demed oså i Blovstrød fokus på for høj fart. Øget fartkontrol og en samtidig kampagne fra Rådet for Sikker Trafik betyder øget fokus på at bringe antallet af dødsulykker ned, og flere betjente vil være på plads med fartmålere og motorcykler for at holde øje med fartsynderne. 

I en fælles pressemeddelelse fra politiet og Rådet for Sikker Trafik skriver man: "I hele Danmark uddelte politiet 62.727 klip i kørekortet til trafikanter, der kørte 30 procent hurtigere end tilladt, og det er bekymrende".

“Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen,” siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelsen.

Og det er også små fartoverskridelser, der er vigtigt at have fokus på.

“De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning,” siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

I Nordsjællands politikreds uddelte politiet sidste år ifølge Rigispolitiets Nationale Færdselscenter 5.724 klip i kørekortene. 

sænk.jpeg

Samtidig med politiets øgede fartkontrol foregår den landsdækkende kampagne 'Sænk farten - før det er for sent'. Det er Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag. Langs vejene er der sat 5.000 skilte op, som opfordrer bilisterne til at holde øje med deres fart.